Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αναταραχή στη blogόσφαιρα για τη δολοφονία Γκιόλια

Έντονη κινητικότητα στη blogόσφαιρα και νέες συζητήσεις για τον ρόλο των blogs προκάλεσε η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες ιστολόγια αναμεταδίδουν την είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, σχολιάζοντας παράλληλα το γεγονός και ό,τι αυτό σημαίνει για τη δημοσιογραφία.

Τις περισσότερες αναρτήσεις για το θέμα έχει δημοσιεύσει το blog troktiko (http://troktiko.blogspot.com), με το οποίο ο Γκιόλιας φερόταν να συνεργάζεται, παρά το γεγονός ότι το blog διαψεύδει τα περί συνεργασίας.

Μιλώντας στα NEA Online o διαχειριστής του blog neolaia.gr (www.neolaia.gr) Νικόλας Μπαρδάκης αναφέρει ότι «είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στη χώρα μας να δολοφονείται κάποιος δημοσιογράφος. Έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν δολοφονίες εκδοτών αλλά το σημερινό (ουσιαστικά) πληρωμένο συμβόλαιο είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και πολύ επικίνδυνο για τη κοινωνία μας και όχι μόνο». Και προσθέτει ότι «μετά το σημερινό συμβάν η συζήτηση για τα blogs και για την ανωνυμία στο διαδίκτυο θα επανέλθει κάτω από άλλο πρίσμα, άσχετα αν το σημερινό θύμα ουσιαστικά δεν ήταν blogger». Παράλληλα, τονίζει ότι «όσες πιο πολλές πηγές ενημέρωσης έχουμε τόσο το καλύτερο για όλους μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία φίμωση, κανένα κλείσιμο».

«Δεν υπάρχουν λέξεις ή φράσεις για να περιγραφεί η φρίκη μιας τέτοιας είδησης. Σε ποιον αξίζει τέτοιο τέλος;», γράφει το ιστολόγιο www.parapolitiki.com. «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ξέρω ότι αγαπούσε τρελά το μικρό του παιδάκι. Λυπάμαι μονάχα για αυτή τη χώρα στην οποία δρουν ανεξέλεγκτα κάθε είδους σκοτεινά κυκλώματα», σημειώνεται στην ανάρτηση.

«Σοκ! Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια», είναι ο τίτλος ανάρτησης του blog press-gr.blogspot.com σημειώνει. Το ιστολόγιο windmo.blogspot.com δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Δολοφονούν εν ψυχρό την αλήθεια, στο πρόσωπο του Σωκράτη Γκιόλια», στο οποίο αναφέρεται ότι «εισέβαλε η τρομοκρατία και στην δημοσιογραφία. Πλέον οι "άνομοι" δεν φοβούνται να κλείσουν στόματα με την εξάσφαιρα και αυτόματα».

«Σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία από αγνώστους του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια», γράφει το ιστολόγιο www.theinsider.gr

«O Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του κι ας δώσει κουράγιο στη γυναίκα του και το ανήλικο παιδάκι του. Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν αν δεν είσαι λαμόγιο πρέπει να πεθάνεις...», σημειώνεται στο ιστολόγιο markoniss.blogspot.com.

Στο blog alekosmarkellos.blogspot.com διαβάζουμε: «Όσα ήξερε ο Σωκράτης Γκιόλιας, δεν τα ήξερε κανείς. Άνθρωπος με πάθος και καταλυτικές ικανότητες στην έρευνα και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...