Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τρεις χαριστικές βολές στον Γκιόλια...

Με τρεις χαριστικές βολές, από δύο τουλάχιστον όπλα "έκλεισε"  η εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια. Οι δολοφόνοι ήθελαν να σιγουρευτούν ότι ο δημοσιογράφος άφησε και την τελευταία του πνοή και δεν άφησαν περιθώρια για να επιζήσει. 
Όπως είναι γνωστό η ασφάλεια από την ταυτοποίηση των όπλων πιστεύει ότι η «σέχτα» πίσω από τη δολοφονία σοκ του Γκιόλια.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από αυτή την εξέλιξη τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Αλλάζουν έτσι  τα δεδομένα για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια που συγκλόνισε τη δημοσιογραφική κοινότητα. 

Η βαλλιστική έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι πίσω από τη δολοφονική επίθεση στον δημοσιογράφο κρύβεται η ‘’Σέχτα Επαναστατών‘’ αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα που απέκλειαν το ενδεχόμενο να έπεσε ο Γκιόλιας θύμα τρομοκρατικής οργάνωσης και απέδιδαν τη δολοφονία σε ξακαθάρισμα λογαριασμών.

Η βαλλιστική έρευνα της αστυνομίας στους κάλυκες των όπλων με το οποία πυροβολήθηκε ο δημοσιογράφος ανέτρεψαν τα δεδομένα και έδειξαν την τρομοκρατική οργάνωση ‘’Σέχτα Επαναστατών‘’ καθώς τα όπλα που αφαίρεσαν τη ζωή του Σωκράτη Γκιόλια ήταν αυτά που η ίδια οργάνωση είχε χρησιμοποιήσει στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια. Πλέον ο φάκελος της υπόθεσης θα μεταβιβαστεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Κατά Ζωής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έλαβε χώρα τα ξημερώματα όταν -τουλάχιστον- δύο ή τρία άτομα τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σωκράτης Γκιόλιας βρίσκονταν στο διαμέρισμά του όταν δέχτηκε περίπου στις 5.25 το πρωί τηλεφώνημα να κατέβει κάτω γιατί... του κλέβουν το αυτοκίνητο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι του χτύπησαν το κουδούνι. Με το που κατέβηκε στον δρόμο, άγνωστοι τον πλησίασαν και τον γάζωσαν με αρκετές σφαίρες. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με ΙΧ .

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς, ωστόσο η αστυνομία βρήκε τουλάχιστον 16 κάλυκες στον χώρο της δολοφονίας. Από αυτούς, 13 βρίσκονταν στο σώμα του δημοσιογράφου και προέρχονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, από ούζι. Αυτό οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ξεκάθαρη πρόθεση να μην φύγει ο Σωκράτης Γκιόλιας ζωντανός από την ενέδρα θανάτου που του είχε στηθεί.

Ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί μόλις το περασμένο Σάββατο άπό τον Άλιμο και βρέθηκε καμμένο λίγο μακριά από τον τόπο της δολοφονίας στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκτιμάται από τις αρχές ότι ήταν αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δολοφόνοι, που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν τα ίχνη τους. Εκτιμάται ότι σε αυτό επέβαιναν ίσως και τέσσερα συνολικά άτομα, οι τρεις που γάζωσαν τον δημοσιογράφο και ο οδηγός του.

Την υπόθεση αρχικά ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ωστόσο μετά τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας ο φάκελος παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς διαπιστώθηκε η εμπλοκή της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘’Σέχτα Επαναστατών‘’ στη δολοφονία του Σ. Γκιόλια.

Ελήφθησαν  μαρτυρίες από ανθρώπους της γειτονιάς που διέμενε ο Σωκράτης Γκιόλιας στην Ηλιούπολη, οι οποίοι είναι σοκαρισμένοι από το περιστατικό. Παράλληλα, αυτήν την ώρα άνδρες της Ασφάλειας βρίσκονται στο γραφείο του Σωκράτη Γκιόλια στο "Ράδιο Θέμα" στην Κάντζα και κάνουν φύλλοκαι φτερό τον υπολογιστή του, ευελπιστώντας ότι θα βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους ενόχους της αποτρόπαιας δολοφονίας.

 Η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια παραμένει συγκλονισμένη από το γεγονός και αδυνατεί να δώσει κατάθεση στην αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι βγήκε στο μπαλκόνι και είδε το περιστατικό της δολοφονίας του συζύγου της, ενώ αμέσως πάτησε το κουμπί του συναγερμού για να ειδοποιηθούν γρήγορα γείτονες και αρχές. Μάρτυρες ανέφεραν πάντως ότι οι δράστες φορούσαν λευκά ρούχα, πιθανότατα με γιλέκα και μιλούσαν σπαστά ελληνικά, κάτι που ίσως σημαίνει ότι επρόκειτο για αλλοδαπούς πληρωμένους δολοφόνους. Μάλιστα, μια γυναίκα που πότιζε εκείνη την ώρα φέρεται να έχει δει τους δράστες και να έχει καταθέσει σχετικά ήδη στην Αστυνομία. Σύντομα αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, την οποία διενεργεί ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...