Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Κότερο με 80 κιλά κοκαΐνης εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες διωκτικές αρχές εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα.

Ογδόντα κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κότερο στα Σύβοτα Λευκάδας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε το μεσημέρι από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με τη συνεργασία του Λιμενικού και της Δίωξης Ναρκωτικών της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

Το σκάφος, με σημαία Πολωνίας, ερχόταν από τη Βενεζουέλα.

Συνελήφθη ο 73χρονος Πολωνός καπετάνιος, καθώς και ένας 23χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο για να παραλάβει την κοκαϊνη. Αμέσως μετά, συνελήφθησαν στην Αθήνα άλλα έξι άτομα (πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός) τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι ξεπερνούν συνολικά τους δέκα.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται από την αστυνομία Έλληνας κρατούμενος των φυλακών με ισόβια κάθειρξη για μεταφορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές και άλλες ξένες διωκτικές αρχές, που παρακολουθούσαν το πλοίο σε όλη τη διαδρομή του από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Λευκάδα.

Εκτός από τα 80 κιλά κοκαΐνης και το ιστιοφόρο, στο σπίτι του 23χρονου στον Αλιμο κατασχέθηκαν 85.000 ευρώ τρία καλάσνικοφ, ένα ούζι και ένα οπλοπολυβόλο.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...