Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εδωσε περιγραφές για τους τρομοκράτες η γυναίκα του Γκιόλια

Στην κατάθεση της χήρας του Σωκράτη Γκιόλια ελπίζει η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να αποκτήσει πλήρη και σαφή εικόνα για την παγίδα θανάτου, στην οποία κατάφεραν να παρασύρουν τον 37χρονο δημοσιογράφο οι τρομοκράτες.

Η γυναίκα, που διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της στο δεύτερο παιδί της, αναμένεται να καταθέσει επισήμως σήμερα, αφού έχει υποστεί ισχυρό σοκ μετά τη δολοφονία του άνδρα της. Η σύζυγος του θύματος τις πρώτες δύσκολες ώρες μίλησε με αξιωματούχους και έδωσε κάποιες ασαφείς περιγραφές για τους τρεις δράστες όπως τους είδε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της. Εκείνο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους αξιωματούχους είναι πώς κατάφεραν οι τρομοκράτες να παγιδεύσουν τον δημοσιογράφο και να τον πείσουν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Τους ενδιαφέρει ακόμα ο διάλογος που διημείφθη ανάμεσα στον δημοσιογράφο και στον τρομοκράτη, ο οποίος τον παραπλάνησε λέγοντας ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο καθώς και αν η γυναίκα πλησίασε στο θυροτηλέφωνο και συγκράτησε κάποια χαρακτηριστικά. Υπήρξαν μάλιστα πληροφορίες, ότι η Αδαμαντία Γκιόλια ήταν εκείνη που μίλησε αρχικά με τους δολοφόνους και στη συνέχεια κατέβηκε ο άνδρας της στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τα όπλα.

Το σίγουρο πάντως είναι το γεγονός ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του δημοσιογράφου και γνώριζαν ακριβώς ποιο ήταν το διαμέρισμά του. Να σημειωθεί ότι στο κουδούνι δεν αναγραφόταν το όνομά του αλλά το όνομα της συζύγου του.

Υποπτες κινήσεις
Οι δράστες δεν αποκλείεται, μεταμφιεσμένοι, να κατόπτευσαν τον χώρο ώστε να αντλήσουν στοιχεία και γι΄ αυτο είναι πολύτιμη για τις έρευνες η μαρτυρία της συζύγου. Οχι μόνο για όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωί, αλλά και αν είχε παρατηρήσει κινήσεις τις προηγούμενες ημέρες, που εκ των υστέρων να συνδέει με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Αποκλεισμένος ήταν μέχρι χθες το απόγευμα ο χώρος έξω από το διαμέρισμα και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες για ίχνη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Τα σημάδια από τις σφαίρες ήταν εμφανή στους τοίχους του χολ και στην πόρτα εισόδου. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να προστατευθεί και αρκετές σφαίρες των δραστών τον βρήκαν στην πλάτη ενώ οι δράστες- κατά τα πρότυπα των δολοφονιών κατά παραγγελία- του έριξαν τη χαριστική βολή πυροβολώντας τον τρεις φορές στο κεφάλι.


Πόρτα πόρτα οι έρευνες

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούσαν μαρτυρίες κατοίκων σε μεγάλη ακτίνα. Η ώρα που επέλεξαν και όχι τυχαία οι δράστες, ξημερώματα, αποτελούσε καμουφλάζ καθώς δεν υπήρχε κίνηση στον δρόμο και οι τυχόν μάρτυρες δεν θα μπορούσαν να συγκρατήσουν και να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Κάτοικος της περιοχής παρατήρησε το μοιραίο πρωί στην περιοχή ένα λευκό αυτοκίνητο, το οποίο δεν αποκλείεται να ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο μεταφοράς και διαφυγής των δραστών.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής στις ερωτήσεις που κάνουν δεν περιορίζονται στο μοιραίο αλλά αναζητούν πληροφορίες για τυχόν ύποπτες κινήσεις και τις προηγούμενες ημέρες.

Κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε σε μια μοτοσυκλέτα που κυκλοφορούσε ύποπτα στην οδό Δαιδάλου, τα βράδια για τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία.

Στις έρευνές τους αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίαςπροσπαθούν να βρουν κάμερες σε όλη την περιοχή που τυχόν έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις. Ακολουθούν όλη τη διαδρομή που συνήθως ακολουθούσε το θύμα προκειμενου να συλλέξουν στοιχεία.

Στις έρευνες σημαντικό ρόλο παίζει και η αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εξετάζει το ψηφιακό αρχείο του θύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...