Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Είδε τον γιο του ο Μαζιώτης


Στο πλευρό της γυναίκας του και του νεογέννητου μωρού τους βρέθηκε ο Νίκος Μαζιώτης. Χθες το πρωί πέρασε την πόρτα εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πάνοπλοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ κατέκλυσαν το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ωστόσο επέτρεψαν στον 39χρονο προφυλακισμένο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» να μείνει για λίγη ώρα μόνος στο δωμάτιο με τη σύντροφό του Πώλα Ρούπα και το αγοράκι τους.

Η λεχώνα και το μωρό, το οποίο έφερε στον κόσμο με καισαρική το μεσημέρι του Σαββάτου, νοσηλεύονται σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου που είναι ειδικά διαμορφωμένο για γυναίκες κρατούμενες. Ο Νίκος Μαζιώτης μπήκε στο δωμάτιο και αφού είδε ότι η σύντροφός του είναι καλά, πήρε στην αγκαλιά του τον γιο του. Στη συνέχεια, για περίπου μία ώρα ο 39χρονος συνομίλησε με την Πώλα Ρούπα και έπειτα πήρε ξανά τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού δίνοντάς της την υπόσχεση ότι σύντομα θα ξαναβρεθούν. Εξω από το δωμάτιο βρίσκονταν πάνοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν ενόχλησαν ούτε λεπτό την οικογένεια...

Ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τον επίσης προφυλακισμένο για συμμετοχή του στην ίδια οργάνωση Κώστα Γουρνά είχαν ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου απεργίας πείνας, αιτούμενοι να επιτραπεί στον πρώτο να επισκεφτεί τη γυναίκα και το νεογέννητο μωρό του στο νοσοκομείο, καθώς και να μπορεί αμέσως μετά να τους επισκέπτεται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών (όπου θα μεταφερθούν μόλις πάρουν εξιτήριο). Μάλιστα, άλλοι ενενήντα κρατούμενοι από διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας συμμετείχαν στην απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης. Οταν έμαθαν τα ευχάριστα νέα, ότι ο Νίκος Μαζιώτης κατάφερε να πάρει τελικά αγκαλιά το παιδί του, η απεργία πείνας έληξε.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η ικανοποίηση του δεύτερου αιτήματός του, να επισκέπτεται την Πώλα στην ειδική πτέρυγα με τις μητέρες ανηλίκων στον Ελαιώνα Θηβών. Λόγω της επιβαρημένης υγείας της, είναι αδύνατο η 41χρονη να επισκέπτεται η ίδια με το μωρό τον σύζυγό της στον Κορυδαλλό. Για τον λόγο αυτό ο Νίκος Μαζιώτης ζητεί, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, να τους επισκέπτεται ο ίδιος. Η 41χρονη αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο και αμέσως, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφερθεί με το αγοράκι της στις φυλακές. Εκεί όπου την περιμένουν και οι υπόλοιπες κρατούμενες μητέρες μαζί με τα παιδιά τους.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...