Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Σύλληψη 32χρονου για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Πάρνηθα

Αθήνα
Στη σύλληψη ενός 32χρονου, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορα αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των ερευνών για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάρνηθα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο μηχανισμός κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς πριν από 20 ημέρες.
Όπως αναφέρεται στην ακακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου 12 volt και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη.
Ο μηχανισμός παρελήφθη από ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μετά την αποσυναρμολόγησή του, απεστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τις σχετικές εξετάσεις.

Από την Αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το μηχανισμό είχε κατασκευάσει 32χρονος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορα αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν ένα περίστροφο 357 MAGNUM, μάρκας TAURUS, με δώδεκα φυσίγγια των 0.38mm.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον εκρκητικό μηχανισμό κατασκεύασε πριν από περίπου είκοσι ημέρες πειραματικά και επιχείρησε να πυροδοτήσει ανεπιτυχώς από κοντινή απόσταση.
Από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί εάν ο μηχανισμός θα χρησιμοποιείτο στη διάπραξη κάποιας εγκληματικής ενέργειας.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...