Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στο σκοτάδι η έρευνα για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Στο σκοτάδι κινείται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος νωρίς το απόγευμα οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Οι αστυνομικοί αναμένουν την προκήρυξη της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου και θα δώσει για το «επιχειρησιακό κομμάτι» λεπτομέρειες, που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για τους δράστες είναι ελάχιστες, ενώ την Τετάρτη θα γίνει πιθανότατα η κατάθεση της συζύγου του θύματος.

Η μαρτυρία της εικάζεται ότι θα προσθέσει στοιχεία, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες επειδή -σύμφωνα με όσα είπε τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του συζύγου της- φαίνεται να έχει δει από τη οθόνη της εισόδου τουλάχιστον τον έναν εκ των δραστών.

Από τα έως στιγμής στοιχεία οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι στη δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα, από τα οποία δύο περίμεναν το δημοσιογράφο στην είσοδο και το τρίτο στο δρόμο κοντά στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα.

Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να διαφύγει και ο ένας από τους τρομοκράτες συνέχιζε να τον πυροβολεί. Ο δεύτερος τού έριξε τη χαριστική βολή με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο, με δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο παρακολουθούσε από απόσταση, προφανώς για λόγους ασφάλειας.

Επιπλέον, ερευνάται μαρτυρία για άτομο με μοτοσικλέτα, που φέρεται να παρακολουθούσε το σπίτι του δημοσιογράφου τις τελευταίες δέκα μέρες.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση μαρτύρων ή και οπτικού υλικού από κάμερες, κυρίως στην περιοχή, όπου βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο διαφυγής, ή στο σημείο, από όπου εκλάπη το περασμένο Σάββατο, στον Αλιμο, αλλά έως στιγμής, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, δεν έχει βρεθει κάτι ουσιαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...