Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

10.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Σχεδόν 10.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι έγιναν στάχτη από τις πυρκαγιές του Σαββάτου στην Βορειανατολική Αττική, οι οποίες πλέον έχουν σβήσει. Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, το φως της ημέρας βρήκε τις  πυρκαγιές στο Βαρνάβα και το Μικροχώρι να βρίσκονται σε ύφεση και να μην ανησυχούν πλέον τους αρμόδιους επιτελείς. Βέβαια, οι άνεμοι που είχαν κοπάσει τη νύχτα άρχισαν και πάλι να σηκώνονται, όμως σε καμία περίπτωση η ΕΜΥ δεν αναμένει να φτάσουν στα μποφόρ του Σαββάτου, δίνοντας την ευκαιρία στα εναέρια μέσα να «τελειώσουν» με τις οποίες εστίες είχαν παραμείνει αναμμένες.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι πυρκαγιές του Σαββάτου προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένης Ράικου. Η τελευταία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια της φωτιάς, μετά τις καταγγελίες για εμπρησμό που έκαναν σε ΜΜΕ κάτοικοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον χάρτη υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την Κυριακή, οι περιοχές που για άλλη μία ημέρα αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο είναι οι νομοί Αττικής και Εύβοιας. Επίσης, προσοχή χρειάζεται ιδίως στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα λοιπά νησιά του Αιγαίου. Για αυτό καλό θα είναι όλοι όσοι πρόκειται να κινηθούν προς το δάσος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...