Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μαίνονται πυρκαγιές σε Αχαΐα, Πόρο, Λακωνία

Πυρκαγιές μαίνονται στην Αχαΐα, τον Πόρο και τη Λακωνία, ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο Καστρίτσι Πατρέων Αχαίας. Η φωτιά, που ξέσπασε αργά το μεσημέρι, καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να την απειλεί.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν 55 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Παράλληλα, πυρκαγιά σημειώθηκε σε δασική έκταση στο Νεώριο Πόρου. Στην περιοχή επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στους Μπολαρίους Οιτύλου Λακωνίας όπου κάηκε χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατόρθωσαν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές της χώρας έχει εκδόσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω και του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση αφορά τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (Κύθηρα), Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Κερκύρας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Πρεβέζης.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...