Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Σοβαρές καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος στη Ριζάρειο Σχολή!

ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ!!!
Σοβαρές καταγγελίες διατυπώθηκαν από μέλος της διοίκησης της Ριζαρείου, Μιχάλη Κοπιδάκη, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κακοδιοίκηση και, διαχειριστική ανευθυνότητα στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.Μάλιστα, μετά από επερώτηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη, έγινε γνωστή και η σημαντική καθυστέρηση της διενέργειας ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες.Οι καταγγελίες αφορούσαν τη μη υποβολή απολογισμών για τα έτη 2004, 2005 και 2006, την κατάρτιση και εκπρόθεσμη υποβολή εικονικών προϋπολογισμών, την διαχειριστική ανευθυνότητα, τις απευθείας αναθέσεις έργων, την παραμέληση της περιουσίας του ιδρύματος, τις υπέρογκες αμοιβές προσωπικού, τις αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή προσωπικού, τις δυσλειτουργίες του λογιστηρίου, τις μη συμβατές δραστηριότητες με τους σκοπούς του ιδρύματος κοκ.Συγκεκριμένα, στις 20/3/2009 έφτασε στη Ριζάρειο έγγραφο από την 11η Διεύθυνση Κληροδοτημάτων μετά την εντολή ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Στο έγγραφο αυτό ζητείται από τη Ριζάρειο άμεσα και σε ηλεκτρονική μορφή:
α) να απαντηθούν οι επίσημες καταγγελίες του κ. Κοπιδάκη, μέλους του Πολυμελούς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ριζαρείου και ενός υπαλλήλου της σχολής που κατατέθηκαν στις 6/3/2008 και
β) να δοθούν στοιχεία για μισθώσεις, ακίνητα, προσωπικό, μισθούς, διαδικασίες προσλήψεων κ.λπ.)
Η Ριζάρειος Σχολή, αντί άμεσης απάντησης, δύο μήνες αργότερα απέστειλε αποστέλλει επιστολή στην 11η Διεύθυνση Κληροδοτημάτων στην οποία αναφέρει ότι αδυνατεί να στείλει τα στοιχεία. Την επιστολή υπέγραφε μόνο ο τότε πρόεδρος κ. Ιωαννίδης και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο. Η 11η Διεύθυνση έστειλε με τη σειρά της την απάντηση της Ριζαρείου στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στις 10/2/2010, δηλαδή εννέα μήνες αργότερα. Συνολικά, από την παραγγελία ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μέχρι την επίδοση της απάντησης στην παραπάνω υπηρεσία χρειάστηκαν σχεδόν 20 μήνες.Η καταγγελία του κ. Κοπιδάκη στάλθηκε και προς τον τότε υφυπουργό Οικονομικών κ. Μπέζα, με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Ελέγχου Κοινωφελών Οργανισμών και στη 11η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων Τμήμα Β’, ζητώντας άμεσο διοικητικό, διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.Ο κ. Μπέζας όμως αντί να διατάξει τον άμεσο έλεγχο ως όφειλε, τέσσερις μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 20/7/2008 έκανε τη Ριζάρειο χορηγό σε μια έκθεση που εγκαινίασε στη κοινότητα Πλαίσιο του δήμου Φιλιατών.Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η κοινότητα Πλαισίου ανήκει στην εκλογική περιφέρειά του και, μάλιστα, είναι η γενέτειρα της μητέρας του.Όπως φαίνεται από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο κ. Μπέζας ευχαριστεί τους χορηγούς της έκθεσης που είναι το υπουργείο Οικονομικών, η Ριζάρειος και το Ίδρυμα Σταυροπούλου. Δεύτερη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι και οι τρεις αυτοί φορείς εποπτεύονταν από τον κ. Μπέζα. Η Ριζάρειος χρηματοδότησε την έκθεση με 8.000 ευρώ, μετά από απόφαση του Πολυμελούς Συμβουλίου της 22/5/2008, ημερομηνία κατά την οποία η καταγγελία του κ. Κοπιδάκη είχε ήδη κοινοποιηθεί στη Ριζάρειο.

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...