Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σε φρούριο μετατρέπεται η Βουλή

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές όσον αφορά την ασφάλεια των δημοσίων κτιρίων μετά τη δολοφονική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του στοίχισε τη ζωή στον άτυχο υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει σαφείς εντολές να αναμορφώσουν τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσια κτίρια που αποτελούν πιθανός στόχο βομβιστικής επίθεσης. Ήδη στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα οχήματα που εισέρχονται στον προαύλιο, ενώ ενδελεχής έλεγχος γίνεται στην αλληλογραφία του Υπουργείου.

Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος άλλωστε έχει δηλώσει ότι αποτελεί στόχο των τρομοκρατών.

Αναφορικά με το Κοινοβούλιο, ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τις τελευταίες μέρες όλα τις πιθανά τρωτά σημεία του κτιρίου που θα μπορούσαν πιθανόν να εκμεταλλευτούν οι τρομοκράτες. Οι εντολές προς τους φρουρούς της Βουλής αλλά και των αστυνομικών που αποτελούν προσωπική φρουρά των «εκπροσώπων του λαού» είναι σαφείς: «Τα μάτια σας δεκατέσσερα».

Στο πλαίσιο αυτό,στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήδη έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί μαγνητική πύλη με ακτίνες-Χ στην κεντρική είσοδο η οποία θα δίνει σαφή άποψη στους φρουρούς για το ποιος και τι εισέρχεται μέσα στο κτίριο της Βουλής. Σταδιακά πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Βουλή –όπως και τα λεγόμενα «δημόσια κτίρια υψηλού κινδύνου» θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο αφού όπως χαρακτηριστικά λένε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. «δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί να υπάρξει και άλλο θύμα των τρομοκρατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...