Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Επ. Κορκονέας: Εβλεπα τους συγκεντρωμένους όταν πυροβόλησα

Με στόχο να διασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα επέμεινε ότι πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, από τη σφαίρα του οποίου έπεσε νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Όπως ανέφερε κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, ο ίδιος και ο συνάδελφός του δέχονταν επίθεση από τους συγκεντρωμένους στο σημείο, ενώ τόνισε πως ήταν σίγουρος ότι η σφαίρα δεν θα έβρισκε πουθενά.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, για πρώτη φορά σήμερα, υποστήριξε πως όταν πυροβόλησε, έβλεπε τα μαζεμένα παιδιά. H αναφορά του αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε αναφέρει αρχικά, ότι δηλαδή πυροβόλησε φεύγοντας από την οδό Τζαβέλλα, γυρίζοντας δηλαδή προς τα πλάγια και πίσω το σώμα του. Είπε, επίσης, σήμερα πως όταν πυροβόλησε έβλεπε εκτός από τους συγκεντρωμένους και το όπλο του. Η πρόεδρος με ερώτησή της ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της διευκρινίσει κατά πόσο κάποιος που πυροβολεί στον αέρα βλέπει το όπλο του μπροστά του. Ο κατηγορούμενος απάντησε πως με ευθεία βολή κάποιος έχει οπτική επαφή με το όπλο του.

Η απολογία του κατηγορουμένου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη με τις ερωτήσεις που θα του υποβάλει ο εισαγγελέας Έδρας Χαρ. Λακαφώσης, και την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα απολογηθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...