Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Έγινε στάχτη και ο Κάλαμος....

Μάχη όλη τη νύχτα έδιναν κάτοικοι, πυροσβέστες και στρατιώτες στην μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο
Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου, η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, καλύπτει έκταση περίπου 6.000 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν κοπάσει οι άνεμοι, αλλά υπάρχουν πολλές μικροεστίες σε όλη την περιοχή, που έχει οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εκφράζεται αισιοδοξία ότι με το πρώτο φως της ημέρας που θα πετάξουν τα εναέρια μέσα, θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά.
Στην περιοχή παραμένουν όλα τα οχήματα, υδροφόρες των δήμων, εθελοντές και κάτοικοι, καθώς και δυνάμεις του στρατού που σβήνουν τις εστίες όπου αυτές εμφανίζονται.
Ο απολογισμός θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά έχει περάσει μέσα από τις αυλές σπιτιών ενώ έχει καταστραφεί ένας ξενώνας 40 τετραγωνικών μέτρων.
Μέχρι στιγμής τα σημεία που προβληματίζουν τους αξιωματικούς του πυροσβεστικού σώματος, είναι μία εστία στην βόρεια πλευρά και άλλη μία στη νότια, οι οποίες, όμως, δεν εμπνέουν μεγάλη ανησυχία.
Σε ό,τι αφορά τα αίτια δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από καλώδια της ΔΕΗ.
Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής η νύχτα θα είναι κρίσιμη και καταβάλλεται προσπάθεια να μην υπάρξει επέκταση της πυρκαγιάς.
«Δίναμε μάχη όλη τη νύχτα», δήλωσε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας.

ΝΔ: Προφανής η έλλειψη συντονισμού και ετοιμότητας
 «Το πρώτο μελτέμι του καλοκαιριού ήταν αρκετό για να σκορπίσει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόσο στις πολλαπλές ερωτήσεις μας στη Βουλή, όσο και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για ετοιμότητα των μηχανισμών πυρόσβεσης», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας.

Συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων στην κατάσβεση πυρκαγιών
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Δευκαλίων», διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις επίγεια τμήματα, εναέρια μέσα και οχήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξή . Συγκεκριμένα, διατέθηκαν τα παρακάτω.
Περιοχή Βαρνάβα
· Άτομα: 80 (50 ΣΞ, 20ΠΝ, 10 ΠΑ)
· Αεροσκάφη 11 CL-215&415
· Υδροφόρα Οχήματα: 6 (4ΣΞ,1ΠΑ,1ΠΝ)
· Πυροσβεστικά Οχήματα: 4 (2ΣΞ,2ΠΑ)
· Φορτωτής: 1 (ΣΞ)
Περιοχή Λαυρίου
· Ελικόπτερα: 2 Chinook
Περιοχή Αγίου Πέτρου
· Αεροσκάφη: 2 PZL
Περιοχη Τραχήλας
· Αεροσκάφη: 2 PZL
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...