Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Προσέλαβαν» ανήλικους διαρρήκτες

Ζευγάρι είχε στη δούλεψή του ανήλικους διαρρήκτες οι οποίοι ρήμαζαν τα σπίτια και πληρώνονταν καθημερινά ανάλογα με την αξία των κλοπιμαίων.
Η σπείρα αποτελείτο από έναν άνδρα 24 χρόνων, μία γυναίκα 23 χρόνων και τρεις ανήλικους 14, 14 και 16 χρόνων, όλοι τους Αλβανοί υπήκοοι.
Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και σύμφωνα με την αστυνομία είχαν προβεί σε 129 κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, η σπείρα από τις αρχές του έτους προέβαινε σχεδόν καθημερινά σε κλοπές από οικίες, με τη μέθοδο της «μπούκας».
Το ζευγάρι των αλλοδαπών, κινούμενο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παραλάμβανε σχεδόν κάθε πρωί τους τρεις ανήλικους και τους οδηγούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Τους υποδείκνυαν τις οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και οι ανήλικοι, ευέλικτοι όπως ήταν, εισέρχονταν σε αυτές από παράθυρα ή πόρτες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και μικροσυσκευές.
Το ζευγάρι των αλλοδαπών τους περίμενε σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο και αφού τους παραλάμβαναν τους οδηγούσαν στην
επόμενη οικία-στόχο.
Τα κλοπιμαία οι ανήλικοι τα παρέδιδαν στο ζευγάρι και οι ίδιοι ελάμβαναν σαν αμοιβή για τις «υπηρεσίες» τους, ανάλογα με τη «λεία» τους, από 50 έως 200 ευρώ ο καθένας για κάθε ημέρα «απασχόλησής» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...