Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η «Σέχτα» απειλεί με νέο αίμα

Σειρά απειλών κατά δημοσιογράφων, εκδοτών και επιχειρηματιών, όπως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Κουρής, ο Γιάννης Παπαγιάννης αλλά και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, περιέχονται στην επτασέλιδη προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» για τη δολοφονία- πριν από εννέα ημέρες στην Ηλιούπολη - του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια η οποία δημοσιεύεται σήμερα ολόκληρη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ακόμη εκτοξεύονται απειλές κατά διευθυντών φυλακών, δικαστικών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και κοινωνικών λειτουργών αλλά και κατά των αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ». Μάλιστα προειδοποιεί για νέα χτυπήματα σημειώνοντας: «Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να μιλήσουν».

«Εργατικό ατύχημα»
Η οργάνωση συσχετίζει τη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου- τη χαρακτηρίζει «εργατικό ατύχημα»- με τις υποθέσεις Βατοπαιδίου και ντόπινγκ αλλά και με τη χρήση ορισμένων blοgs ως «μέσου εκβιασμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Επιπλέον συνδέει τον φόνο του δημοσιογράφου με αναρτήσεις του blog Τroktiko μετά τον θάνατο του 15χρονου Αφγανού στα Πατήσια προ τεσσάρων μηνών. Ακόμη στο κείμενό της η οργάνωση υποστηρίζει ότι το θύμα της ένοπλης επίθεσης είχε δύο εποχούμενους φρουρούς αστυνομικούς και παραθέτει αριθμό πινακίδας «συνοδευτικής» μοτοσικλέτας. Πάντως ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επέμεναν χθες το βράδυ ότι «δεν είχε διατεθεί κανένας αστυνομικός στη φρούρηση του δημοσιογράφου καιεξετάζουμε ποιοι είναι αυτοί στους οποίους αναφέρεται η οργάνωση».

Η επτασέλιδη προκήρυξη αφέθηκε χθες το πρωί μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη Νίκαια. Είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση δεν παραδίδει το κείμενό της σε ψηφιακή μορφή- τις προηγούμενες φορές το κείμενο της προκήρυξης ήταν αποθηκευμένο σε CD. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της προκήρυξης εξέφραζαν την έκπληξη και την ανησυχία τους για την εντυπωσιακή αύξηση του οπλισμού της οργάνωσης και έχουν ήδη αρχίσει έρευνα για τον προσδιορισμό των προμηθευτών της. Ακόμη αναφέρουν ότι μια σειρά αναφορές στην προκήρυξη επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις της «Σέχτας Επαναστατών» με ποινικούς αλλά και με κρατουμένους σε φυλακές για διάφορα αδικήματα...«Αναβάθμιση» στον... ουρανό
Στο πρώτο μέρος λοιπόν της προκήρυξης υπάρχουν αναφορές των μελών της οργάνωσης για τη βία των αστυνομικών, για τη ζωή των κρατουμένων μέσα στις φυλακές αλλά και για τον σύγχρονο καταναλωτισμό, το «πλαστικό φαγητό» και άλλα σχετικά που αναφέρονταν σε προηγούμενες προκηρύξεις της «Σέχτας Επαναστατών» αλλά και σε αυτές της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στη συνέχεια ο συντάκτης της προκήρυξης υποστηρίζει ότι τον Ιούνιο του 2009 με τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα η οργάνωση αποφάσισε την αναβάθμιση της δράσης της με αιματηρά χτυπήματα. Οπως αναφέρουν ενδεικτικά, «επιζητούσαμε το άλμα, την έφοδό μας στον ουρανό».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε εκπαίδευση των μελών της σε νέα όπλα και σε νέες μεθόδους ενόπλων επιθέσεων. Οπως χαρακτηριστικά καταγράφεται, σε αυτή τη βελτίωση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της συνέβαλαν «δύοτρία άτομα με παραβατικές γνώσεις και από σχετικές προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος». Ακόμη η οργάνωση αναφέρεται σε «ανταλλαγή εμπειρίας με άλλους μαχητές», σε εφοδιασμό με νέο υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε ανάπτυξη δικτύου πληροφοριών. Επιπλέον υπάρχει ειδική μνεία ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει ένα δίκτυο οικονομικής υποστήριξης που «βοηθά τη συνειδητή αεργία μας».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν χθες βράδυ ότι αυτές οι αναφορές της οργάνωσης «ίσως επιβεβαιώνουν παλιότερες πληροφορίες μας για εκπαίδευση υπόπτων αντιεξουσιαστών σε νέους τρόπους δράσης, πιθανόν και σε χώρα της Μέσης Ανατολής».
«Να πληγεί ο τουρισμός»
Στο τελευταίο τμήμα του επτασέλιδου κειμένου υπάρχουν νέες αναφορές για τον «ολοκληρωτικό εκμηδενισμό και την ισοπέδωση του κυρίαρχου πολιτισμού» που υπήρχαν και σε άλλα κείμενα της «Σέχτας» αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλλουν με τα χτυπήματα της οργάνωσης «ώστε να πληγεί ο τουρισμός της χώρας».

Το κείμενο της οργάνωσης τελειώνει με δύο υποσημειώσεις. Στην πρώτη υπάρχουν απειλές για την ομάδα «ΔΙΑΣ» της ΕΛ.ΑΣ. που «το παίζουν ψευτομάγκες αλλά μπορεί να φάνε σφαίρα». Στη δεύτερη υπάρχουν απειλές κατά λειτουργών του σωφρονιστικού συστήματος, «να μην κόβουν άδειες σε κρατουμένους και να τους σέβονται γιατί ξέρουμε μέχρι και ποια ώρα (σ.σ.: διευθυντές και σωφρονιστικοί υπάλληλοι) παίρνετε τα χάπια σας».

Επίδειξη οπλισμού και εκπαίδευσης
Στην προκήρυξη της «Σέχτας» περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και μια φωτογραφία με πολλά νέα όπλα που φαίνεται ότι έχει αποκτήσει η οργάνωση- τιτλοφορείται μάλιστα «Η Σέχτα οπλίζεται ξανά». Επιπλέον υπάρχουν αναφορές για εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης σε νέα όπλα, σε συνεργασία με μέλη άλλων ενόπλων οργανώσεων, αλλά και για την ανάπτυξη ενός δικτύου πληροφοριών. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=345639&dt=28/07/2010#ixzz0uznRU4qW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...