Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

«Κόκκινος συναγερμός» στην Αντιτρομοκρατική

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά το μαφιόζικο χτύπημα με σφραγίδα τρομοκρατίας, στο οποίο εκτελέστηκε με άνανδρο τρόπο ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Οι ανησυχίες της Αντιτρομοκρατικής εντείνονται, ιδιαίτερα όσο αργεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Μέχρι στιγμής πάντως, το μόνο χειροπιαστό στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής είναι ότι οι δολοφόνοι γάζωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια με τα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε  επιθέσεις της Σέχτας Επαναστατών.

Την ίδια ώρα στην Αντιτρομοκρατική εξετάζουν και το ενδεχόμενο η «Σέχτα» να έχει συγχωνευτεί μαζί με μία άλλη οργάνωση και με μια κοινή προκήρυξη, να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιθέσεις κατά του Σωκράτη Γκιόλια και του στον υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής πήραν την Τρίτη και πάλι  καταθέσεις από γείτονες, ωστόσο πιστεύουν πως η σημαντικότερη κατάθεση θα είναι αυτή της συζύγου του  37χρονου δημοσιογράφου.

Η έγκυος σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια φέρεται να είπε ότι είδε από το μπαλκόνι δύο άτομα γεροδεμένα, περίπου στο ύψος του δημοσιογράφου, που τα ρούχα τους έμοιαζαν με στολές ή φόρμες παραλλαγής.

Οι αστυνομικοί της σήμανσης ερεύνησαν διεξοδικά την είσοδο της πολυκατοικίας και το κουδούνι για γενετικό υλικό και αποτυπώματα, αλλά και το καμένο αυτοκίνητο, όμως οι δολοφόνοι δεν άφησαν ίχνη πίσω τους.

Μια νέα μαρτυρία πάντως αναφέρει ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε και δεύτερο αυτοκίνητο για τη διαφυγή των τρομοκρατών, ενώ εκτιμάται ότι κατά πάσα πιθανότητα η επιλογή της ώρας του χτυπήματος είχε να κάνει και με το γεγονός ότι τότε άλλαζε η βάρδια των αστυνομικών και δεν βρίσκονταν στους δρόμους οι μοτοσικλετιστές της ομάδας Δέλτα.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται και το υλικό από κάμερες ασφαλείας στη Λ. Βουλιαγμένης, εκεί όπου οι δράστες πυρπόλησαν το όχημα διαφυγής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μαρτυρία μίας γυναίκας που την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της και είπε ότι είδε τρεις νεαρούς, ενώ ο δικηγόρος του θύματος ζητά να στραφεί το ενδιαφέρον προς τις δημοσιογραφικές έρευνες που ετοίμαζε ο Σωκράτης Γκιόλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...