Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Εκρηξη και φωτιά με ένα νεκρό και τραυματίες στο Ηράκλειο


Ένας νεκρός και 12 τραυματίες από τους οποίους οι τρεις σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης και φωτιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο υπόγειο πολυκατοικίας στην οδό εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο. Ο νεκρός άντρας εντοπίστηκε στις 12.30 το μεσημέρι στη διάρκεια αποκάθαρσης του χώρου και εικάζεται ότι ανήκει στον ενοικιαστή του υπογείου και ισογείου της πολυκατοικίας όπου μέχρι πριν μερικούς μήνες λειτουργούσε έκθεση αυτοκίνητων.

Σύμφωνα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας σημειώθηκαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις με διαφορά μερικών δευτερολέπτων η μία από την άλλη και αμέσως εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Οι πυκνοί καπνοί έπνιξαν τα διαμερίσματα και οι έντρομοι ένοικοι εγκλωβίστηκαν στα μπαλκόνια καθώς ήταν αδύνατο να εγκαταλείψουν το κτίριο από το κλιμακοστάσιο.

Από εκεί τους κατέβασαν αργότερα πυροσβέστες με τις ειδικές σκάλες ενώ μια 68χρονη γυναίκα έπαθε ανακοπή , ανατάχθηκε και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας Ρεθύμνου όπου υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι. Μια 44χρονη γυναίκα και η 13χρονη κόρη της κατέβηκαν από το κλιμακοστάσιο και κατέρρευσαν στο δρόμο. Και οι δύο φέρουν εγκαύματα στο αναπνευστικό σύστημα και νοσηλεύονται διασωληνωμένες. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ακόμα εννέα άτομα ανάμεσα τους και τρία παιδιά.

Από τις ισχυρές εκρήξεις και τη φωτιά καταστράφηκε η πολυκατοικία ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε γειτονικά σπίτια ,καταστήματα και δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανές.

Η αντιπροσωπεία βρισκόταν σε στάδιο μετακόμισης και δεν υπήρχαν μέσα αυτοκίνητα ενώ στο υπόγειο υπήρχε συνεργείο και αποθηκευτικός χώρος της ίδιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ήταν ασφαλισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...