Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Νύχτα θρίλερ για τον Τσελέντη

Στιγμές αγωνίας και πανικού έζησε ο γνωστός σεισμολόγος Ακης Τσελέντης και η σύζυγός του όταν διαρρήκτες «άνοιξαν» το εξοχικό τους στις Βασιλειές Ηρακλείου Κρήτης, όπου παραθερίζουν, την ώρα που εκείνοι και η νεογέννητη κορούλα τους κοιμόντουσαν αμέριμνοι στα δωμάτιά τους!

Οπως περιέγραψε ο γνωστός σεισμολόγος στη σχετική καταγγελία που έκανε στην αστυνομία, έβαλαν για ύπνο το μωρό και κατά τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα κοιμήθηκαν και οι ίδιοι. Δύο ώρες αργότερα, όμως, περίεργοι θόρυβοι και το κλάμα του βρέφους τούς ξύπνησε. Ο ίδιος σηκώθηκε για να ετοιμάσει το γάλα του παιδιού όσο η γυναίκα του το κρατούσε αγκαλιά, αλλά πηγαίνοντας προς την κουζίνα διαπίστωσε έντρομος ότι η μπαλκονόπορτα είχε παραβιαστεί.

Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, ο σεισμολόγος κοίταξε αν βρισκόταν ακόμα κανείς μέσα στο σπίτι και κατόπιν έριξε μια ματιά τριγύρω για να δει τι είχαν κλέψει οι δράστες. Κατόπιν άνοιξε το πορτοφόλι του που βρισκόταν πάνω στον πάγκο για να διαπιστώσει ότι τα χρήματα που είχε μέσα είχαν κάνει «φτερά».

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Κρήτης Γιάννης Μεσοδιακάκης είπε στην «Espresso»: «Ο κ. Τσελέντης διαπίστωσε ότι οι κακοποιοί είχαν κλέψει από το πορτοφόλι του το ποσό των 800 ευρώ, καθώς επίσης και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, με το οποίο έφυγαν σαν κύριοι. Πρόκειται για μία Mercedes compressor, γαλάζιου χρώματος, για τον εντοπισμό της οποίας έχει σημάνει συναγερμός σε ολόκληρο το νησί. Παράλληλα, άνδρες της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι διαρρήκτες έχει προκαλέσει προβληματισμό τόσο στην αστυνομία όσο και στον Ακη Τσελέντη, ο οποίος όπως τόνισε, στα εννέα χρόνια που παραθερίζει στην περιοχή, δεν είχε πέσει ποτέ θύμα διαρρηκτών. Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό, ήταν η πρώτη φορά που ξέχασε να ενεργοποιήσει τον συναγερμό ασφαλείας του εξοχικού σπιτιού του και αυτή τη μοναδική φορά οι κακοποιοί βρήκαν την ευκαιρία να μπουν μέσα και να κλέψουν. Σημειώνεται, επίσης, ότι τα κρούσματα διαρρήξεων στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ σπάνια.

Οπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, δεν αποκλείεται οι κλέφτες να είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο σπίτι και τις κινήσεις των ιδιοκτητών του και όταν είδαν ότι τη συγκεκριμένη νύχτα δεν είχαν ενεργοποιήσει τον συναγερμό, να βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το περιστατικό αυτό κατέστρεψε τις διακοπές του ζευγαριού και «σκίασε» τη χαρά του, αφού πριν από λίγο καιρό ήρθε στον κόσμο η κορούλα του.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...