Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Η «Σέχτα» απειλούσε από το 2009


Σκληρή γλώσσα, απειλές κατά πάντων και μένος κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης περιλαμβάνονταν στις τρεις προκηρύξεις που έστειλε η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» έπειτα από ισάριθμες ενέργειές της. «Ο καιρός που ήσασταν στο “απυροβόλητο”τελείωσε» προειδοποιούσε η «Σέχτα Επαναστατών» στην προκήρυξή της για τους πυροβολισμούς στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter τον Φεβρουάριο του 2009. Η απειλή ήταν σαφής και στρεφόταν κατά του δημοσιογραφικού κόσμου.

Μετά την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter η «Σέχτα Επαναστατών» είχε αποστείλει προκήρυξη που πλέον θεωρείται προαναγγελία της χθεσινής επίθεσης. Αναφερόταν εκεί ότι «χτυπώντας το συγκεκριμένο κανάλι στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλους τους δημοσιογράφους. O καιρός που είσασταν στο “απυροβόλητο” τελείωσε. Αν αντικρίζαμε (σ.σ.: στον Αlter) κάποιον γνωστό δημοσιογράφο, να είναι σίγουροι πως μία από τις σφαίρες μας θα έβρισκε το κεφάλι του. Ας το γνωρίζουν πια οι εντολοδόχοι του συστήματοςότι καμία πρόφαση δεν τους εξασφαλίζει την ασφάλειά τους. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μιντιακής δημοσιογραφίας ότι, εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θα αφήσουν κι αίμα» έγραφαν χαρακτηριστικά.
«Αυτή την ένοπλη επίθεση όπως και την προηγούμενητις θεωρούμε κινήσεις ήπιας έντασης, προλογίζοντας αυτό που θα επακολουθήσει. Ηδη το σχέδιο της μόνιμης απειλής αρχίζει ν΄ αποδίδει... Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας» κατέληγε η προκήρυξη. Στη συγκεκριμένη προκήρυξη η «Σέχτα Επαναστατών» έπνεε μένεα κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Χειραγωγούν τα μυαλά μας καθημερινά για να γεμίζουμε τη ρεζέρβα του πειθαρχημένου χρόνου μας με αξίες και λειτουργίες που τροφοδοτούν το σύστημα... Τα media δεν λένε μόνο ψέματα. Κάνουν κάτι χειρότερο, κατασκευάζουν αλήθειες» σημειωνόταν.


Στην προκήρυξη του Ιουνίου του 2009 με την οποία ανέλαβε η οργάνωση την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια που φρουρούσε τη μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση του ΕΛΑ Σοφία Κυριακίδου τα πράγματα ήταν σαφή. «Ο εχθρός είναι παντού αλλά κυρίως είναι εδώ. Στα αστικά κέντρα, στα πλοκάμια της μικροοικονομίας των συντηρητικών στρωμάτων, στα κέντρα λήψης αποφάσεων του μεγάλου κεφαλαίου, στους θιασώτες της πολιτικής σκηνής, στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στους εργολάβους τους, σε οτιδήποτε διαμορφώνει και συμμετέχει στη θεσμική ζωή της Ελλάδος» σημειωνόταν τότε. Στις ίδιες σελίδες όπου η «Σέχτα» μιλούσε κατά «των σκανδαλοθηρικών πρωτοσέλιδων, των τηλε-εισαγγελέων» και επιβεβαίωνε ότι «χτυπάς έναν για να φοβίσεις 100», κατέληγε λέγοντας ότι «θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα» και ότι «θα αναγκάσουμε πρώτα την Ελλάδα να ματώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...