Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Δεκάδες φάκελοι εμπρησμών στη Σάμο ανοίγουν ξανά, μετά τη σύλληψη των τριών κτηνοτρόφων

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, Σάββατο, οι τρεις κτηνοτρόφοι που συνελήφθησαν για την μεγάλη πυρκαγιά στο Κοκκάρι της Σάμου. Ο ένας εκ των τριών έχει ήδη ομολογήσει, ενώ οι άλλοι δύο αρνούνται την εμπλοκή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία του εμπρησμού είναι οι οικονομικές διαφορές που είχε ο ένας εκ των τριών με τον πατέρα του. Μετά την εξέταση των τριών νεαρών, πάντως, δεκάδες φάκελοι παλαιότερων εμπρησμών στη Σάμο ανοίγουν εκ νέου.

Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 27, 29 και 31 ετών, κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 31χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές και για άλλες υποθέσεις εμπρησμού και δεκάδες υποθέσεις άρχισαν να εξετάζονται εκ νέου υπό νέο πρίσμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων είχε οικονομικές διαφορές με τον πατέρα του. Το βράδυ της Τετάρτης, οι τρεις φίλοι είχαν βγει σε νυχτερινό κέντρο, όπου συζητήθηκε η ιδέα να κάψουν το ποιμνιοστάσιο του άνδρα για εκδίκηση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και μαινόταν επί σχεδόν δύο ημέρες, κατακαίγοντας δασική έκταση στο Κοκκάρι του Δήμου Βαθέως.

Η φωτιά αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη που ξέσπασε φέτος στη Σάμο. Το νησί έχει κατ' επανάληψη μπει στο στόχαστρο εμπρηστών. 

Σύμφωνα με έρευνα του απόστρατου υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανού Γκουρμπάτση, η Σάμος κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των εννιά μεγαλύτερων νησιών, στις καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις το διάστημα 2000-2010. Συνολικά, στη Σάμο έχουν γίνει στάχτη 161.896 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...