Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Εισαγγελέας για την «απόδραση» του Φ. Γιουνγκ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε στο εξωτερικό παρά την απαγόρευση εξόδου που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της Siemens Ελλάδος και μέλος του κεντρικού δ.σ. της Siemens AG μέχρι το 2003, Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο Siemens, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. 

Η έρευνα έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό το πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens και το άλλο στις ευθύνες των αρμόδιων αρχών.

Μέρος των ερευνών εστιάζονται στα αστυνομικά όργανα της Πάρου, όπου ο κ. Γιουνγκ κατοικούσε, καθώς ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Siemens δεν παρουσιάστηκε, όπως όφειλε σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί, το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικοί της Πάρου ενημέρωσαν την Εισαγγελία μόλις το Σάββατο το βράδυ στις 13 του μήνα και αφού η διαφυγή τού κατηγορούμενου είχε ήδη γίνει γνωστή όπως είχε δημοσιεύσει και η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...