Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες»

Την παραπομπή 13 προσώπων από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι Εφέτες έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών Ξένιας Δημητρίου, προσθέτοντας ωστόσο στον κατάλογο των παραπεμπόμενων και έναν επιπλέον κατηγορούμενο, αδελφό κατηγορουμένου που κρίθηκε πριν λίγες ημέρες προφυλακιστέος για τα «δέματα-βόμβες» σε πρεσβείες.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται τέσσερις προσωρινά κρατούμενοι και τρεις κατηγορούμενοι ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους. Επιπλέον παραπέμπονται και οι έξι καταζητούμενοι σε βάρος των οποίων έχουν εδώ και μήνες εκδώσει εντάλματα σύλληψης οι ανακριτές της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες που καλούνται να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη οι 13 νεαροί αφορούν την συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και τρεις εκρήξεις στο γραφείο της Λ.Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Π.Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...