Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες

Στο εισαγγελέα οδηγούνται σε λίγο οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

Αμφότεροι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δίας» στην οδό Ριζάρη, σε στάση λεωφορείου. Εκτός από δύο παγιδευμένα δέματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, είχαν πάνω τους από ένα πιστόλι Glock o καθένας με πέντε γεμιστήρες συνολικά, ενώ ο ένας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στα δύο πιστόλια καθώς θα διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν καταζητούμενος εδώ και ένα χρόνο, ύστερα από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε σχηματιστεί επίσης δικογραφία σε βάρος του για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στις 27 Ιουνίου του 2009.

Ο δεύτερος, ηλικίας 24 ετών, ανήκε στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία, αλλά δεν είχε απασχολήσει για έκνομες ενέργειες. Αυτός που είχε απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο οποίος είχε θεωρηθεί ύποπτος για τρομοκρατική δράση.

Τη στιγμή της σύλληψής του, ο 24χρονος φέρεται ότι αρνήθηκε να δώσει στους αστυνομικούς τα στοιχεία του και δήλωσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, «αντάρτης πόλης» και «πολιτικός κρατούμενος». Οταν οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα. Την ίδια στάση κράτησε και ο 22άχρονος. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, επειδή δεν αποδείχτηκε δακτυλοσκοπικά ποιοι είναι, παρά μόνο οι φωτογραφίες τους.

Προσδοκία της Αστυνομίας είναι μετά τη σύλληψη των δύο, να βρεθούν επιπλέον στοιχεία που θα την οδηγήσουν την τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες του αστυφύλακα Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...