Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τρεις οι δράστες στη δολοφονία του Ζουγανέλη

Σε τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, καταλήγει η έρευνα των αστυνομικών για την άγρια δολοφονία του Μάκη Ζουγανέλη, αλλά ο εισαγγελέας δεν εκδίδει εντάλματα σύλληψης γιατί το αιματοβαμμένο αποτύπωμα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος δεν ταυτοποιήθηκε.

Η αστυνομία πριν από δέκα ημέρες έκλεισε τον φάκελο της δικογραφίας, τον οποίο διαβίβασε στην αρμόδια εισαγγελέα Σύρου και έκτοτε οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν μέρα με τη μέρα την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στο διαβιβαστικό περιγράφονται ως βασικοί ύποπτοι τρία άτομα: δύο άντρες και μία γυναίκα. Ομως τα εις βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία που προσκομίζονται εκλαμβάνονται από την εισαγγελέα ως «ασθενικά», με συνέπεια να προβληματίζεται έντονα για το αν θα πρέπει να εκδώσει τα εντάλματα σύλληψης ή αν είναι ακόμα πρόωρο κάτι τέτοιο.

Η παράταση της αναμονής, ωστόσο, «καίει» τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σύρου και Μυκόνου που έχουν αναλάβει την υπόθεση, καθώς εκφράζονται φόβοι μήπως οι ύποπτοι για να αποφύγουν τη σύλληψη εξαφανιστούν. Καλά ενημερωμένες πηγές προσθέτουν στο μεταξύ ότι οι δύο από τους τρεις ύποπτους εξακολουθούν να παραμένουν στο νησί.

Οι ενδοιασμοί της εισαγγελέως, πάντως, δεν είναι καθόλου αστήριχτοι, δεδομένου ότι εξακολουθεί να παραμένει αταυτοποίητο το πιο ισχυρό στοιχείο που τεκμηριώνει με αδιάψευστο τρόπο τη φυσική παρουσία του δράστη στη σκηνή του εγκλήματος. Πρόκειται για το αιματηρό αποτύπωμα που, όπως αποκάλυψε η «Espresso», βρέθηκε κοντά στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού στο οποίο μεταφέρθηκε από τον περίβολο και αφέθηκε -νεκρός πια- ο Ζουγανέλης.

Το συγκεκριμένο αιματοβαμμένο εύρημα δεν μπόρεσε να ταυτοποιηθεί εκατό τοις εκατό με κάποιον από τους τρεις βασικούς υπόπτους, γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται η διασταύρωσή του με τουλάχιστον οκτώ υπό συγκριτική παραβολή σημεία. Κι αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση Ζουγανέλη. Ο αριθμός των κοινών στοιχείων είναι κάτω του οκτώ.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που εξέτασαν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών και τις διαχειριστικές συνήθειες του Ζουγανέλη είδαν ότι αρκετές φορές τα χρήματα που «σήκωνε» τον τελευταίο καιρό από τις τράπεζες δεν κατέληγαν στο σπίτι του, αλλά σε άλλο λογαριασμό, ενός ατόμου στο οποίο είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη. Το ίδιο άτομο διαπιστώνεται ότι έχει κάνει αρκετά ταξίδια, από τα οποία τα περισσότερα στο εξωτερικό, όμως προκύπτουν αρκετές αναντιστοιχίες στις ημερομηνίες των εισιτηρίων τα οποία προσκομίστηκαν με τις εισόδους - εξόδους του που προκύπτουν από τις λίστες επιβατών των αεροπορικών εταιρειών.

Το πιο βασικό επιβαρυντικό δεδομένο που προκύπτει αφορά τη χρονική περίοδο διάπραξης του εγκλήματος. Ενώ τα εισιτήρια δείχνουν να βρίσκεται εκτός συνόρων, οι λίστες επιβατών τον… φέρνουν εντός της χώρας!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ ESPRESO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...