Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συλλήψεις για τα παγιδευμένα δέματα

Glock 34 with a GTL 22 attachmentImage via Wikipedia
Δύο άτομα συνελήφθησαν, ύστερα από έκρηξη μικρής ισχύος που σημειώθηκε στις 11:40 σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών επί της οδού Αστυδάμαντος 71. Η αστυνομία προχώρησε σε αποκλεισμό τμήματος του Παγκρατίου, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη τρία δέματα που φέρεται να περιείχαν μικροποσότητες εκρηκτικών.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε δέμα που παρέδωσε άγνωστος σε υπάλληλο, η οποία τραυματίσθηκε πολύ ελαφρά στο χέρι και υπέστη σοκ. Η υπάλληλος θεώρησε ύποπτο το δέμα και επιχείρησε να το ανοίξει. Εκείνο εξερράγη στα χέρια της, αλλά η ποσότητα εκρηκτικών που περιέχει ήταν πολύ μικρή.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπαλλήλων του πρακτορείου το δέμα το κατέθεσαν δύο άτομα τα οποία δεν δέχθηκαν να δώσουν τα στοιχεία του αποστολέα. Παραλήπτης του δέματος ήταν η πρεσβεία του Μεξικού ενώ δεν αναγράφονταν σε αυτό τα στοιχεία του αποστολέα.
Με βάση τις περιγραφές των υπαλλήλων της εταιρείας, συνελήφθησαν δύο άτομα, 22 και 24 ετών.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν στην κατοχή τους ακόμη δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και απόδειξη από εταιρεία κούριερ, με αποτέλεσμα να εντοπισθεί στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64, δέμα που προοριζόταν για την πρεσβεία της Ολλανδίας.
Τα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν μαζί τους δύο πιστόλια Glock, με πέντε συνολικά γεμιστήρες, ενώ ο ένας φόραγε περούκα, καπέλο τζόκεϊ και αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει τον έναν από τους συλληφθέντες με τη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Όπως ανακοίνωσε, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί ένταλμά σύλληψης με την κατηγορια της συμμετοχής στην οργάνωση, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
Η αστυνομία απέκλεισε εξαιτίας των ερευνών την περιοχή στις οδούς Ριζάρη και Σπ. Μερκούρη, πλησίον του Πολεμικού Μουσείου.
Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...