Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος για υποβρύχια : Χαίρομαι γιατί έγινε αυτό που πρότεινα

Από την Τεχεράνη όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας για τα τέσσερα υποβρύχια του ΠΝ, για τα οποία επήλθε συμφωνία με τα ΕΝΑΕ. 


Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος, αφού συνεχάρη τον Υπουργό Εθνικής 'Άμυνας για την εξέλιξη αυτή, δήλωσε ότι « έστω και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση είναι σημαντικό το ΠΝ να αρχίσει να παραλαμβάνει επιχειρησιακά τα τρία νέα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής» που είναι εδώ και καιρό έτοιμα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα οποία περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου ήδη με το νόμο του 2010. Το ίδιο ισχύει-όπως είπε- και για το παλιό υποβρύχιο - κυριότητος ούτως ή άλλως του ελληνικού δημοσίου - που εκσυγχρονίστηκε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε «Χαίρομαι γιατί έγινε αυτό που είχα προτείνει στην τελευταία σχετική συζήτηση στη Βουλή. Η ευθεία επαφή με την διοίκηση των ΕΝΑΕ, στο πλαίσιο του νόμου του 2010, έδωσε γρήγορα αποτελέσματα» και ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι επόμενοι χειρισμοί των αρμοδίων υπουργών θα γίνουν στο παραπάνω πλαίσιο με ταχύ ρυθμό, με στόχο πάντα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ελληνικής Δημοκρατίας και την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...