Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Απέτυχε η Frontex στην Ελλάδα



Συνεχής και αδιάκοπη είναι η είσοδος μεταναστών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, παρά την παρέμβαση της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex. Αυτές τις μέρες σημειώνεται ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα, που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά περνούν τα σύνορα 400 άτομα κατά μέσον όρο. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα προστίθεται μια καινούργια πόλη της τάξης των 150 χιλιάδων ανθρώπων, από τους οποίους το 95% είναι μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από ασιατικές χώρες.

Ο ποταμός  Έβρος, στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι η τελευταία ανοιχτή θύρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια επικίνδυνη οδός, που έχει προκαλέσει δεκάδες δυστυχήματα και θύματα. Αλλά Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση δεν καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν από την λογική της μόνιμης κρίσης. 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ εδώ και τρεις ημέρες καταγράφεται η μεγαλύτερη παράνομη είσοδος αλλοδαπών στην Ελλάδα στην τελευταία 20ετία. Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή εισήλθαν από το ποτάμι του Έβρου, 643 άνθρωποι. Την προηγούμενη Δευτέρα, λόγω της γιορτής του Μπαϊραμιού, μπήκαν 270.

Τελικά καταγράφεται πλήρης αποτυχία για το ειδικό τμήμα της FRONTEX στο νομό Έβρου, που εννοείται ότι είχε σταλεί εκεί για να μειώσει την είσοδο των μεταναστών.
http://letteradaatene.blogspot.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...