Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Έρευνα στα αρχεία του Σ.Γκιόλια για τα αίτια της δολοφονίας του

Την άκρη του νήματος της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του. Υπό νέο φως μπαίνουν, δε, στο μικροσκόπιο ζητήματα όπως οι απειλές κατά δημοσιογράφων που έχει διατυπώσει σε προκηρύξεις της η Σέχτα Επαναστατών, από της σφαίρες της οποίας έπεσε νεκρός ο δημοσιογράφος, καθώς και η διασύνδεση της τρομοκρατίας με το έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ήδη, οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών από το σπίτι και το γραφείο του Σωκράτη Γκιόλια βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας προκειμένου να εντοπισθεί το οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει την πρόοδο των ερευνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρχε θέμα άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου στο ιστολόγιο με το οποίο φέρεται να συνδέεται ο Σωκράτης Γκιόλιας, κάτι που δεν αποκλείεται να προκύψει στο προσεχές μέλλον, καθώς η δολοφονία του εμπίπτει στα «ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα» για τα οποία, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να υπάρξει άρση, όπως ανέφερε στέλεχος των διωκτικών αρχών.

Το ιστολόγιο troktiko λίγα λεπτά μετά τις 15:00 τη Δευτέρα ανήρτησε την εξής ανακοίνωση: «Επίσημα σαν blog σας αναφέρουμε ότι το όραμα και η ιδέα του troktiko. blogspot. com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια». Έως τη δολοφονία του ο Σ.Γκιόλιας αρνείτο ότι βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αντιτρομοκρατική τοποθετεί την επιλογή του Σωκράτη Γκιόλια ως στόχου της Σέχτας Επαναστατών στην περίοδο των συλλήψεων προσώπων που κατηγορούνται ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς σχόλια και κείμενα που είχαν αναρτηθεί εκείνη την περίοδο στο ιστολόγιο είχαν αποδοθεί από αντιεξουσιαστές σε εκείνον, με αποτέλεσμα να δεχθεί απειλές μέσω διαδικτύου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι η Σέχτα Επαναστατών έχει «συγγενική» σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Παράλληλα, εκτιμά πως η Σέχτα Επαναστατών βρίσκεται πιο κοντά στο κοινό έγκλημα από οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Η θέση ότι τα όρια ανάμεσα στους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και τους τρομοκράτες είναι δυσδιάκριτα έχει διατυπωθεί, άλλωστε, πολλές φορές και από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είχε όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της εκτέλεσης ενός συμβολαίου θανάτου από τον υπόκοσμο.

Η εφημερίδα Το Βήμα σημειώνει πως η Σέχτα Επαναστατών έχει εξαπολύσει απειλές κατά του δημοσιογραφικού κόσμου σε κάθε προκήρυξή της.

Ενδεικτικά, μετά την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter η τρομοκρατική οργάνωση είχε αποστείλει προκήρυξη στην οποία ανέφερε: «χτυπώντας το συγκεκριμένο κανάλι στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλους τους δημοσιογράφους. O καιρός που είσασταν στο "απυροβόλητο” τελείωσε. Αν αντικρίζαμε (σ.σ.: στον Αlter) κάποιον γνωστό δημοσιογράφο, να είναι σίγουροι πως μία από τις σφαίρες μας θα έβρισκε το κεφάλι του. Ας το γνωρίζουν πια οι εντολοδόχοι του συστήματος ότι καμία πρόφαση δεν τους εξασφαλίζει την ασφάλειά τους. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μιντιακής δημοσιογραφίας ότι, εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θα αφήσουν κι αίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...