Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας: Επανέφερε κρυφά στους βουλευτές τους αστυνομικούς που απέσυρε δημοσίως...

Μπροστά στις κάμερες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης παίρνει τους αστυνομικούς φρουρούς για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να τους επιστρέψει όταν δεν θα βλέπει κανείς.


Σε αυτό το συμπέρασμα φτάνει κανείς μετά την αποκάλυψη που άθελά της, όπως φαίνεται, έκανε η ίδια η αστυνομία την Πέμπτη όταν ανακοίνωσε πως το απόγευμα εντοπίστηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής να έχει στο αυτοκίνητό του το όπλο του αστυνομικού συνοδού του, αυτού δηλαδή που δεν έπρεπε να έχει αν πιστέψει κανείς την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012.

Η απόφαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2012

Σύμφωνα με αυτήν, όπως μπορείτε άλλωστε να δείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.:"Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του γενικού γραμματέα του κόμματος".
Η απόφαση αυτή είχε ανακοινωθεί μετά τα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι πριν από ένα χρόνο, όταν ομάδες Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τους βουλευτές Γ. Γερμενή και Κ. Μπαρμπαρούση συνοδεία των αστυνομικών τους φρουρών είχαν κάνει "ελέγχους" σε πάγκους μικροπωλητών που είχαν καταλήξει σε επεισόδια εις βάρος των αλλοδαπών μικροπωλητών. Δεν έγινε ποτέ γνωστό ποια ήταν η τύχη των διοικητικών ερευνών εις βάρος των αστυνομικών φρουρών που δεν είχαν αντιδράσει στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις για τις οποίες μάλιστα έχουν σχηματιστεί δικογραφίες εις βάρος των βουλευτών και για τις οποίες τους έχει αφαιρεθεί η βουλευτική ασυλία.

Το "χρονικό της γκάφας"
Στην πρώτη ερώτηση της "Α" το βράδυ της Πέμπτης προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πώς βρέθηκε να έχει αστυνομικό ο χρυσαυγίτης βουλευτής, δεν υπήρξε απάντηση και χρειάστηκε δεύτερη εποικοινωνία για να εισπράξουμε την απάντηση πως δεν ήταν ακριβώς έτσι και είχαμε πει πως θα εξεταστεί. Μετά τη δημοσίευση στο χθεσινό φύλλο της ίδιας της ανακοίνωσης του αρχηγείου όπου ρητά αναφέρεται η αφαίρεση των αστυνομικών φρουρών και δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για "επανεξέταση", η αστυνομία αναγκάστηκε να δηλώσει -καθώς δεν μπορούσε να διαψεύσει τον ίδιο της τον εαυτό- ότι όντως τότε αφαιρέθηκαν οι αστυνομικοί φρουροί από τους Χρυσαυγίτες βουλευτές, ωστόσο αργότερα κάποιοι έκαναν σχετικά αιτήματα τα οποία εξετάστηκαν από την αρμόδια επιτροπή και επεστράφησαν οι φρουροί σε κάποιους βουλευτές.
Ωστόσο και αυτή η απάντηση αναπόφευκτα οδηγεί στα εξής καλόπιστα ερωτήματα: 1) Δηλαδή, η αρμόδια επιτροπή που έδωσε το πράσινο φως για να επιστραφούν οι φρουροί διαπίστωσε πως ο λόγος που το ίδιο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνταν στην απόφαση της 10ης Σεπτεμβρίου έπαυε να υφίσταται; Δήλωσαν δηλαδή οι Χρυσαυγίτες βουλευτές ότι δεν θα εφαρμόσουν τις εξαγγελίες του κόμματός τους για συνέχιση της ίδιας τακτικής; 2) Κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, αν η επιτροπή έκρινε πως η απειλή κατά της ζωής των ίδιων των βουλευτών βάραινε περισσότερο από τον λόγο αφαίρεσης της φρουράς, τότε γιατί αυτό δεν το είχε σκεφτεί το αρχηγείο πριν ανακοινώσει την απόφασή της πριν από ένα χρόνο;

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...