Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Παρατείνεται το θρίλερ για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Και νέα συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα, θα απαιτηθεί για να κλείσει ο φάκελος των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι στη πρώτη σύσκεψη που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της Τρόικα την Κυριακή το απόγευμα, δεν θα έχει τακτοποιηθεί το ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.


Η συνάντηση της Παρασκευής χαρακτηρίζεται μάλλον υποβαθμισμένη, καθώς αν και ήταν παρών ο αρμόδιος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανταγωνισμού, αρμόδιος για θέματα Κρατικών Ενισχύσεων, τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Περιβάλλοντος επέλεξαν να συμμετάσχουν σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων!

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να διαχωριστούν οι ΕΑΣ- ΕΛΒΟ σε αμυντικό και μη σκέλος, έτσι ώστε να παρακαμφθεί ο σκόπελος των κρατικών ενισχύσεων που πρέπει να ανακτηθούν, ενώ όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ, πρόθεση είναι να πειστεί η Κομισιόν για τη δυνατότητα πώλησης της. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να αποφευχθεί ο «ξαφνικός θάνατος» των εταιριών, όπως ζητάει η Τρόικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...