Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΛΒΟ: Αν κλείσουμε, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αντιδρούν στην προοπτική κλεισίματος της ΕΛΒΟ οι 361 εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι πραγματοποίησαν, σήμερα, συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν, κατά τη λήξη της κινητοποίησής τους, για την απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για "εκκαθάριση εν λειτουργία" των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, από την τρόικα και την αντιπρόταση της τελευταίας για κλείσιμο των τριών αμυντικών βιομηχανικών μονάδων, χωρίς την αποζημίωση των εργαζομένων.

"Το θέμα δεν είναι διαχειριστικό, αλλά πολιτικό. Η εθνική άμυνα και ασφάλεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη και αυτό πρέπει γίνει συνείδηση. Αν κλείσουμε, θα δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με τα ανταλλακτικά και με τα οχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ Θόδωρος Αλιόγκας.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για περίπου τρεις ώρες. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του σωματείου, συνοδευόμενη από τον οργανωτικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Β. Μουτάφη και τον πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου, ο οποίος και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι - μεταξύ άλλων - έθεσαν στον υπουργό και το θέμα της "ασφάλειας" του στρατιωτικού υλικού, καθώς πρόκειται για αμυντική βιομηχανία, επισημαίνοντας ότι γι' αυτόν τον λόγο και παρότι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, έχουν συγκροτήσει, με δική τους πρωτοβουλία, ομάδες περιφρούρησης.

ΕΕ: Η εκκαθάριση προβλέπεται στο Μνημόνιο


Την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων σχετικά με την αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης ή της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και της ΛΑΡΚΟ αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Σάιμον Ο' Κόνορ δήλωσε ότι "το Μνημόνιο και η τελευταία αξιολόγηση καθόρισαν ως ένα από τα προαπαιτούμενα για τον Αύγουστο, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων, σχετικά με την αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης ή της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων και με σκοπό την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων έως το Δεκέμβριο του 2013".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...