Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Δημόσιο μέλη οικογενειών ενστόλων που σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας

Αστυνομικοί διέρχονται με μοτοσικλέτες από την οδό Περικλέους στου Ρέντη μετά από μνημόσυνο για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γεώργιο Σκυλογιάννη που τραυματίστηκαν θανάσιμα την 1 Μαρτίου μετά από ενέδρα κακοποιών τους οποίους κατεδίωκαν 

ΕΛΑΣ: 24 αιτήματα από οικογένειες αστυνομικών, πυροσβεστών από το 2006


Το αίτημα για την πρόσληψη στο Δημόσιο ενός μέλους κάθε οικογένειας αστυνομικού και πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ικανοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως ανακοινώθηκε, ο αρμόδιος υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έπειτα από πρόταση του υπουργού κ. Νίκου Δένδια.

«Με τον τρόπο αυτό η πολιτεία εκπληρώνει υποχρεώσεις με ιδιαίτερο ηθικό βάρος απέναντι στις οικογένειες αστυνομικών και πυροσβεστών που διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα για να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη» σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 24 αιτήματα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από οικογένειες αστυνομικών και πυροσβεστών που πληρούν τις προϋποθέσεις».

Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την υπουργική απόφαση, όπως αναφέρεται, περιλαμβάνονται συγγενείς των ειδικών φρουρών Γεώργιου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙΑΣ και σκοτώθηκαν την 1η Μαρτίου 2011 κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής. Ομοίως και συγγενείς του υπαρχιφύλακα Σπυρίδωνα Θεοδώρου που υπηρετούσε ως αστυφύλακας στην ομάδα ΔΕΛΤΑ και στις 3 Απριλίου 2009, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτο άτομο, δέχθηκε πυροβολισμούς από συνεργό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να καταλήξει στις 5 Ιουνίου στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται ενδεικτικά η περίπτωση του υποπυραγού Ιωάννη Λεμονίδη ο οποίος στις 20 Μαΐου 1996 έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση διάσωσης αγνοούμενου που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση Στρυμονικό του Νομού Σερρών, όπως και του επιπυραγού Φώτη Αναγνώπουλου που σκοτώθηκε την 9η Αυγούστου 2005 σε κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Τάκη Σινόπουλου στον Πύργο Ηλείας.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Εντός των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχουμε για προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ικανοποιήσουμε πρωτίστως το χρόνιο αίτημα των οικογενειών θανόντων αστυνομικών και πυροσβεστών που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, για τον διορισμό ενός μέλους τους στο Δημόσιο. Η απόφασή μας αυτή είναι χρέος και ηθική οφειλή σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας επεσήμανε: «Με τη συγκεκριμένη απόφαση η Πολιτεία αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αστυνομικών και πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν αρκεί η συγκεκριμένη ενέργεια προκειμένου να απαλύνει τον πόνο στις οικογένειες των πεσόντων. Είναι όμως μια ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας και ένα χρέος της που παρέμενε σε εκκρεμότητα, το οποίο εκπληρώνεται. Μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να αισθανόμαστε σήμερα απέναντι στους ένστολους που θυσίασαν τη ζωή τους, αλλά και προς τους συναδέλφους τους που κινδυνεύουν καθημερινά προς χάριν της πατρίδας και του κοινωνικού συνόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...