Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιές αστυνομικίνες της ΔΙΑΣ έχουν δώσει μάχες με τη φωτιά [βίντεο]

Οι μάχιμες κυρίες της αστυνομίας κι ειδικά οι ελάχιστες που υπηρετούν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ ένιωσαν περήφανες με την κίνηση της συναδέλφου τους, η οποία στο Κερατσίνι ακινητοποίησε και συνέλαβε μόνη της τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.


Η γυναίκα αυτή είναι σημείο αναφοράς του περιστατικού και δικαίως, καθώς ήταν η μοναδική που... ρίσκαρε να επιτελέσει το καθήκον της στο συμβάν, το οποίο συγκλονίζει τη χώρα για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η αστυνομικός, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, επέδειξε σθένος και ευτυχώς σε αντίθεση με άλλες συναδέλφους της -που χτυπήθηκαν εν ώρα υπηρεσίας- είναι καλά στην υγεία της. Διαβάστε για τις μάχες των Ελληνίδων αστυνομικών με τα... πυρά.

Ξυλοκοπήθηκε στη Θήβα

Φέτος, το Φεβρουάριο, 24χρονη αστυνομικός επίσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο Ρομά, έπειτα από καταδίωξη τους στη Θήβα. Οι Ρομά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες καταδιώχθηκαν ξημερώματα -κατά τη διάρκεια περιπολίας- κι αφού προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα ακινητοποιήθηκαν προσκρούοντας σε κολώνα της Δ.Ε.Η. Κατά τη σύλληψή τους χτύπησαν άγρια τη νεαρή αστυνομικό, η οποία διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της η Ψυχογιού

Ενα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά της, ήταν αυτό της δόκιμης φρουρού Σοφίας Ψυχογιού (φωτό), η οποία τον Οκτώβριο του 2009 τραυματίστηκε σοβαρά κατά την τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, το οποίο γαζώθηκε με 100 σφαίρες μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

«Τι κατάλαβαν που μας έκαναν σουρωτήρι; Δέκα άτομα δόκιμοι, δεν ήμασταν σε φάση ούτε άμυνας ούτε επίθεσης. Μέχρι και στον πόλεμο είσαι υποψιασμένος και ξέρεις ότι κάπου θα σου 'ρθει η σφαίρα και θα κρυφτείς», έλεγε η 23χρονη -τότε- Σοφία για τους δράστες στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές», μιλώντας ένα μήνα μετά τον τραυματισμό της.
Η Σοφία Ψυχογιού δύο χρόνια μετά το περιστατικό μετά την επίθεση είχε υποβάλει αγωγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου αξιώνοντας αποζημίωση 1.606.317,16 ευρώ! Η κοπέλα αναφερόμενη στην αγωγή είπε: «....Το δημόσιο και τα διοικητικά του όργανα άφησαν χωρίς έστω την ελάχιστη νόμιμη προστασία του Α.Τ. Αγ.Παρασκευής, αφού δεν τήρησαν τις στοιχειώδεις διατάξεις του νόμου και τους κανόνες του. Εκθέτοντας έτσι και το Α.Τ. και συνεπώς τη ζωή των συναδέλφων και τη δική μου σε τεράστιο κίνδυνο, αφού μόνο εμείς οι ειδικευμένοι, δόκιμοι ειδικοί φρουροί, εκτελούσαμε την υπηρεσία που σύμφωνα με τις διατάξεις, έπρεπε να εκτελούν όσοι είχαν ήδη ορκιστεί αστυνόμοι ή ειδικοί φρουροί».                                                    

Τροχαίο σε περιπολία        

Το Μάιο του 2012 μια γυναίκα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπήθηκε εν ώρα περιπολίας από αυτοκίνητο με πινακίδες «ανάπηρου πολέμου» στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Η 26χρονη αστυνομικός είχε χτυπηθεί πάρα πολύ σοβαρά στο πόδι της.    

Κουκουλοφόροι την... έστειλαν στο «401»                                                                                          
Πριν από δύο χρόνια κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο Park στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μεταξύ αυτών ήταν και μία γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια με λοστούς και διακομίσθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο στρατιωτικό νοσοκομείο «401».

Αυτοπυροβολισμός στον Εβρο

Το 2009 εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο γυναίκας αστυνομικού που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Εβρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι της. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο γενικό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με τη γενική κατάσταση της υγείας της να είναι καλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...