Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σε δίκη αστυνομικοί για σικέ ελέγχους

Δεκαπέντε άτομα, αστυνομικοί, απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιώτες παραπέμπονται σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για εμπλοκή σε υπόθεση προστασίας καταστημάτων με «φρουτάκια» στην ανατολική Θεσσαλονίκη.


Αντιμετωπίζουν - μεταξύ άλλων - κατηγορίες, κατά περίπτωση, για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στην προηγούμενη πράξη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην παραπεμφθούν σε δίκη άλλα είκοσι άτομα, σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την ίδια υπόθεση.  Από τους συνολικά 35 κατηγορούμενους, οι περισσότεροι ήταν αστυνομικοί και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων με «φρουτάκια».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απέτρεπαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με «φρουτάκια» την περίοδο 2007 - 2010.

Τον περασμένο Απρίλιο προφυλακίστηκε για την υπόθεση μετά την απολογία του σε ανακριτή, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος το ίδιο διάστημα υπηρετούσε ως διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...