Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΑΣΥ: Θυσιάζουν την ΕΛ.ΑΣ ως «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Τις καρατομήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την υπόθεση της Χρυσή Αυγής καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί ένα ολόκληρο Σώμα να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τις τρέχουσες εξελίξεις, «όσο τραγικές και δυσάρεστες κι αν είναι».


Στην ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Ελληνική Αστυνομία: Ιφιγένεια εν Αυλίδι» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κάνει λόγο για θυματοποίηση του Έλληνα αστυνομικού και συ νολικά του Σώματος που δέχεται επί δικαίων και αδίκων μια ενορχηστρωμένη, επικοινωνιακή επίθεση.

Ασκώντας κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τις σαρωτικές αλλαγές στις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., η συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών τονίζει πως είναι κοινή λογική ότι δεν είναι δυνατόν «εν μια νυκτί να "καθαιρείς", να απομακρύνεις και να ανακυκλώνεις ηγετικά στελέχη ενός Οργανισμού όπως αυτού της Αστυνομίας που μέχρι χθες ήταν ικανά και άξια, χωρίς καμία αιτιολόγηση».

Εάν υπάρχουν «αθέατα σημεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση, επιβάλλεται να φωτιστούν διότι διαφορετικά «αφενός θυματοποιείται το Σώμα και οι Αστυνομικοί -για άλλη μια φορά- αφετέρου καταδεικνύεται επικοινωνιακή σκοπιμότητα».

Όσο για τις διαβεβαιώσεις του Αρχηγείου ότι οι μετακινήσεις αξιωματικών δεν σχετίζονται με την επικαιρότητα και δεν πρέπει να οδηγούν σε εσπευσμένα συμπεράσματα, η ΠΟΑΣΥ αντιτείνει πως ήδη η ζημιά που προκαλείται στη συνείδηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και δεν αναστρέφεται με τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις.

Συγκεκριμένα φέρνει το παράδειγμα των ΕΚΑΜ που, όπως αναφέρει, ενώ ήταν η αιχμή του δόρατος στις πρόσφατα ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων (με τραυματισμό στελέχους της σε συμπλοκή κατά την οποία εξουδετερώθηκε ένας από τους επικίνδυνους κακοποιούς, λαμβάνοντας και τα εύσημα από πολιτική και αστυνομική ηγεσία) τώρα ξαφνικά στιγματίζεται με απαράδεκτο τρόπο.

Ξαφνικά, τονίζεται χαρακτηριστικά, ανακάλυψαν την «Χρυσή Αυγή της ΕΛ.ΑΣ.» και έδωσαν εντολή να πέσει βαρύς ο πέλεκυς, όμως η απομάκρυνση αστυνομικών με νοοτροπίες που δεν συνάδουν με την αποστολή της Αστυνομίας, γίνεται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών εντός του Σώματος και όχι δια καρατομήσεων.

Εκτίμηση τέλος των συνδικαλιστών αστυνομικών είναι ότι όλα αυτά θα  δυσκολέψουν περισσότερο το έργο του Έλληνα αστυνομικού και θα τον καταστήσουν «αποδιοπομπαίο τράγο», «με το πολιτικό σύστημα να βγαίνει αλώβητο από τις τραγικές εξελίξεις».

Κλείνοντας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων  καταγγέλλει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από τα πραγματικά αίτια που προκαλούν τα καυτά προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αν το πολιτικό σύστημα θέλει να βάλει μια αρχή για να απαντηθεί επιτέλους το καίριο και απλό ερώτημα «Τι Αστυνομία θέλουμε και για τι την θέλουμε;» οφείλει ως πρώτο βήμα να κάνει αποδεκτή την πάγια πρότασή μας για τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής πλαισιωμένης από εκπροσώπους τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και της ελληνικής κοινωνίας ώστε η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί διαχρονικά σταθερά και να είναι γνωστός προς όλους ο τρόπος λειτουργίας της και να μην μεταβάλλεται λόγω πολιτικών επιλογών, παραλείψεων και πεποιθήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...