Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Περισσότερες από 500 αυτοκτονίες απέτρεψε την τελευταία διετία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνολικά 523 αυτοκτονίες που είχαν προαναγγελθεί μέσω Διαδικτύου απέτρεψε την τελευταία διετία η παρέμβαση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 


Στο ίδιο διάστημα η Υπηρεσία έφτασε στα ίχνη και 196 περιπτώσεων παιδικής πορνογραφίας, για τις οποίες συνελήφθησαν 93 άτομα. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν χθες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη σύσταση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αφού εξήρε το έργο της Υπηρεσίας, προανήγγειλε την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυσή της. «Χτυπήσαμε το φαινόμενο αυτό στην καρδιά μέσα από το νέο λογισμικό που προμηθεύτηκε η ΕΛ.ΑΣ. - μόνο λίγες χώρες το διαθέτουν. Ερευνούμε πλέον σε 24ωρη βάση το Διαδίκτυο για τη σύλληψη των παιδόφιλων», είπε ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας, ταξίαρχος Μανόλης Σφακιανάκης.

Στη διετία αυτή οι καταγγελίες πολιτών προς την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν 14.895, από τις οποίες οι 4.017 επώνυμες και οι 10.879 ανώνυμες. Συνολικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης διαχειρίστηκαν 7.201 υποθέσεις, για τις οποίες σχημάτισαν 5.906 δικογραφίες, ενώ 423 περιπτώσεις αφορούσαν σε αυτόφωρα αδικήματα.

Την ίδια ώρα, από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τον περασμένο Μάρτιο, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνέλαβαν συνολικά 2.355 άτομα για χρέη προς το Δημόσιο και λοιπά φορολογικά αδικήματα, με το συνολικό ποσό οφειλής να ξεπερνά τα 2,98 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα χειρίστηκαν άλλες 350 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καθώς προηγουμένως είχαν διευθετήσει τα χρέη τους, που ανέρχονταν συνολικά σε 104 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...