Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Εκτός έδρας αποζημίωση για δασικές περιπολίες Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης»

Για ακόμη μία αντιπυρική περίοδο οι πυροσβέστες έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τις φλόγες αλλά και με τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών: τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα, ατομικό εξοπλισμό,  εναέρια και χερσαία μέσα και την τριχοτόμηση του προσωπικού. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες οι πυροσβέστες  αυτή τη δύσκολη περίοδο, πιστοί στην αποστολή τους πραγματοποιούν δασικές περιπολίες. Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.) όμως που πραγματοποιούν αυτές τις περιπολίες δεν λαμβάνουν την εκτός έδρας αποζημίωση. Το ζήτημα της αποζημίωσης αυτής δεν ρυθμίζεται ειδικότερα από το  νόμο  3938/2011  βάση του οποίου έγινε η πρόσληψη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο ίδιος νόμος όμως προβλέπει στο άρθρο 15 παρ. 19 ότι «για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες». 

Επειδή  η διαφορετική μεταχείριση συντηρεί το σημαντικό πρόβλημα της τριχοτόμησης του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Επειδή σύμφωνα και με την απάντηση του κ. Υπουργού στην με αρ. πρωτ. 1222 επίκαιρη ερώτησή μας “το μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι... ο τρόπος κατανομής τους σε διάφορες κατηγορίες που δεν επιτρέπει τις συνέργειες. Έχουμε, δηλαδή, διαφόρων κατηγοριών, πενταετούς, εποχικούς κ.λπ. το οποίο δεν είναι οργανωτικά ορθό. Η ομογενοποίηση, λοιπόν, των συνθηκών εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού Πυροσβεστικού Σώματος σε ένα βάθος χρόνου είναι πάρα πολύ σημαντική για το Πυροσβεστικό Σώμα. ”

Επειδή συνιστά άδικη μεταχείριση η μη χορήγηση της εκτός έδρας αποζημίωσης για δασικές περιπολίες στους Π.Π.Υ.

Επειδή η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε μεγάλης έκτασης πυρκαγιών εκτός νομών στερείται ενίσχυσης του προσωπικού για την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού έργου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ενσωματωθούν οι Π.Π.Υ. άμεσα στο Πυροσβεστικό           Σώμα;
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία και να λάβουν              και οι Π.Π.Υ. την εκτός έδρας αποζημίωση για δασικές περιπολίες;
Γραφείο Μ. Κριτσωτάκη – Μ. Διακάκη

 Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...