Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτη καταγγελία-Τοποθέτησαν Αξιωματικό Υπηρεσίας αστυνομικό μη ικανό να κρατήσει όπλο

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησαν αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.


 Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους αξιωματικός υπηρεσίας σε Α.Τ. του Νομού, τοποθετήθηκε συνάδελφός τους ο οποίος έχει κριθεί μη ικανός να έχει όπλο. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, αξιωματικός υπηρεσίας πρέπει να τοποθετείται αστυνομικός που μπορεί να διαθέτει όπλο. Δεν είναι τυχαίο πως ο αξιωματικός υπηρεσίας έχει την ευθύνη όλων των όπλων του Αστυνομικού Τμήματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κ. Αρχηγέ,

Μετά λύπης μας, σας ενημερώνουμε πως στο Λασίθι πάψαμε πλέον να ασχολούμαστε με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, καθόσον πλέον τίθεται θέμα καταστρατήγησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό γιατί στην Α.Υ. Ιεράπετρας, συνέβη το παρακάτω οξύμωρο περιστατικό.

Αστυνομικός του Α.Τ. Ιεράπετρας, ο οποίος βάσει των (β), (γ) και (δ) σχετικών, κρίθηκε ως μη κατάλληλος να φέρει πυροβόλο όπλο, όπως μας γνώρισε με την (ε) σχετική αναφορά του, διατέθηκε την 22η και την 23η Σεπτεμβρίου 2013, σε Υπηρεσία Υπαξιωματικού Υπηρεσίας κατά το ωράριο 06:00-14:00, Χ Ω Ρ Ι Σ Αξιωματικό Υπηρεσίας και κλήθηκε να παραλάβει κατά την αλλαγή της βάρδιας, τους κρατούμενους και όλο τον οπλισμό του Τμήματος.

Φαίνεται πως κάποιοι αγνόησαν την ανωτέρω (α) σχετική Διαταγή σας και ιδιαίτερα την παράγραφο 6 η οποία αναφέρει: «Οι διοικούντες αξιωματικοί και γενικότερα οι προϊστάμενοι Υπηρεσιών να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο πεδίο της ανάπτυξης ψυχικής επαφής και επικοινωνίας με το προσωπικό τους, ώστε να προλαμβάνονται και να εκτονώνονται τα ως άνω προβλήματα και να παραμένει το προσωπικό απερίσπαστο στην εκπλήρωση της αποστολής του».

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών στον ανωτέρω συνάδελφό μας, αλλά και στο ηθικό των υπολοίπων που συνεχίζουν ακόμα να εργάζονται με φιλότιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...