Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Βαρβιτσιώτης: «Το Λιμενικό Σώμα δίνει καθημερινά μάχη στο Αιγαίο»

Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε «καθημερινό πόλεμο» για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντησή του με τον πρέσβη του Ισραήλ Άριε Μέκελ.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση στις σχέσεις των δύο χωρών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, καθώς και η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης περιέγραψε τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου και στάθηκε στη μάχη που δίνει καθημερινά στο Αιγαίο η Ελληνική Ακτοφυλακή κατά της παράνομης εισόδου των μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα.

Ο κ. Μέκελ, από πλευράς του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι στο καλύτερο σημείο από ποτέ» και εξέφρασε τη βούληση της Ισραηλινής κυβέρνησης να βοηθήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει.

Οι κ.κ Βαρβιτσιώτης και Μέκελ επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τους τρόπους της επέκτασής της σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, τις ακτοφυλακές και την προώθηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βούληση του αυτή η συνεργασία να συνεχισθεί και στο μέλλον αποφέροντας θετικά αποτελέσματα και για τα δύο κράτη. «Εξάλλου, οι δύο χώρες βρίσκονται στην ίδια πλευρά και πραγματικά εκτιμώ ότι από αυτή τη σχέση μπορούμε να αποκομίσουμε αμοιβαία οφέλη» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...