Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας: Στόχος μας περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους

Σε αύξηση της αστυνόμευσης και παρουσία περισσότερων αστυνομικών στους δρόμους στοχεύει η αναδιάρθρωση στα σώματα ασφαλείας, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας

Σε αύξηση της αστυνόμευσης και παρουσία περισσότερων αστυνομικών στους δρόμους στοχεύει η αναδιάρθρωση στα σώματα ασφαλείας, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, από την Καλαμάτα όπου προήδρευσε σύσκεψης για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 


Για την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε πως θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο, την αστυνομία και την πυροσβεστική. 

Πρόσθεσε πως «η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση».

Παράλληλα σημείωσε πως η ύπαρξη των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών κρίνεται επιτυχημένο μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι μέσα από την αναδιάρθρωση στην αστυνομία θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στην Κόρινθο, για την φύλαξή του και θα σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου.

Τόνισε ότι, «το χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες και απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε - όπως τα παλιά χρόνια - 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;».

Και συμπλήρωσε, «καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ' ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...