Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις ενστόλων στη ΔΕΘ

Και τα Σώματα Ασφαλείας θα βρει απέναντί του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.


Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα προχωρήσουν σε ένστολη διαμαρτυρία στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσουν με πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Παράλληλα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη για τη δίωξη της προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και μέλους του δ.σ. της Ομοσπονδίας τους, με αφορμή τις περσινές τους προσπάθειες για να μην μετατραπούν οι Αστυνομικές Σχολές σε φυλακές, και περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κόρινθο και στη Θράκη με κύριο αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα που τους απασχολούν, ακόμη και για αυτά που δεν έχουν οικονομικό κόστος (επικινδυνότητα εργασίας, ανακοίνωση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, λέσχες εστίασης, απογραφή στην κατηγορία ΤΕ, συμμετοχή σε υπηρεσιακές επιτροπές, Διοίκηση ΤΕΑΠΑΣΑ κ.λπ.).

Αντιθέτως, επισημαίνεται, δρομολογούνται αποφάσεις που οδηγούν στην υπηρεσιακή οπισθοδρόμηση, όπως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η κατάργηση κενών οργανικών θέσεων κ.ά., αλλά και στην υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος στα σώματα ασφαλείας με την κλιμάκωση των πειθαρχικών διώξεων, τη γνωμοδότηση με στόχο την απαγόρευση των ένστολων κινητοποιήσεών, τη μη συμμετοχή σε επιτροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...