Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ενημέρωση με διαρροές από τη δικογραφία

Την ώρα που οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων στον «Επαναστατικό Αγώνα», δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί επακριβώς από τα επίσημα στοιχεία της δικογραφίας, από την ασφάλεια διέρρεε από χθες ήδη, ότι υπάρχει διάλογος ανάμεσά τους, που τους συνδέει με την έκρηξη της βόμβας που διαμέλισε τον 15χρονο Αφγανό.
Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες του enet.gr, παρότι πράγματι φαίνεται να συνομιλούν δύο εκ των εμπλεκομένων για το τραγικό συμβάν, από το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν προκύπτει ότι παρακολουθούσαν την εξέλιξη του γεγονότος ούτε ότι είχαν εμπλοκή με την τοποθέτηση του μηχανισμού στο σακ - βουαγιάζ.

Αντίθετα, φαίνεται να πρόκειται για διάλογο που έγινε εκ των υστέρων μεταξύ τους, χωρίς να επιχαίρουν για το αποτέλεσμα της έκρηξης.
Η "τηλεκάρτα - κλειδί"

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που σιγά - σιγά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το "εργαλείο - κλειδί" για τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να οδηγηθούν στα συγκεκριμένα πρόσωπα, ήταν μια τηλεκάρτα που βρέθηκε επάνω στο Λάμπρο Φούντα, μετά τη συμπλοκή στη Δάφνη, κατά την οποία έπεσε νεκρός στις 10 Μαρτίου.

Από την ανάλυση της τηλεκάρτας, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, φαίνεται να οδηγήθηκαν οι αρχές σε τηλεφωνικά νούμερα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Αυτές οι επικοινωνίες είναι ολιγόλογες. Κατά τις αρχές, οι συνομιλούντες χρησιμοποιούν κωδικούς ενώ η επικοινωνία μεταξύ τους γινόταν συνήθως αργά τη νύχτα.
Συνεχίζονται οι έρευνες

Παράλληλα, στον εισαγγελέα διαβιβάζονται συνεχώς καινούργιες δικογραφίες. Χθες, διαβιβάστηκαν τέσσερις από τις συνολικά 16 δικογραφίες καθώς τόσα είναι τα χτυπήματα που αποδίδονται στον "Επαναστατικό Αγώνα" και για τα οποία κατηγορούνται οι έξι συλληφθέντες.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει αξιοποιηθεί μόνο το 10% των ευρημάτων από τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια εμπλεκομένων.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί κανένα όπλο.

Αρνείται να καταθέσει ο Ν. Μαζιώτης
Ο Ν. Μαζιώτης, στον οποίο η ποινική δίωξη αποδίδει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" με αφορμή καλούπια προκηρύξεων που βρέθηκαν στο σπίτι του, παραμένει σταθερός στη θέση του να μην καταθέσει.
Ο κατηγορούμενος θεωρεί ότι η δίωξή του είναι πολιτική και δεν δέχεται απολογούμενος να νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...