Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

«Καθαρά» τα 3 πιστόλια των τρομοκρατών

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες τα 3 πιστόλια που βρέθηκαν στην γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το αν χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν μαζί τους τα πιστόλια προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που έρχονταν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, όπως είχε γίνει λίγο πριν την έκρηξη σε υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια από τα όπλα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες, ή να ήταν στην κατοχή του συνεργού του Λάμπρου Φούντα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει μετά τη συμπλοκή της Δάφνης.

Στο μεταξύ, σε επιθέσεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» έχουν χρησιμοποιηθεί τα δύο καλάνσικοφ και το αυτόματο MP5 που βρέθηκαν στη γιάφκα της Κυψέλης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, που έγιναν γνωστά το βράδυ της Τρίτης.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδήστις 23 Δεκεμβρίου 2008 και εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Ιανουαρίου 2009, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυφύλακας των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης. Επίσης, το αυτόματο MP5 χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007.

Στο μεταξύ, βαλλιστική εξέταση σε πεδίο βολής του στρατού θα γίνει και στο αντιαρματικό RPG 7 που όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι είναι το ίδιο όπλο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση με ρουκέτα κατά της Αμερικανικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, στη γιάφκα στην Κυψέλη βρέθηκαν ακόμα: ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με πλήρες ηλεκτρικό κύκλωμα, 68 μασούρια εκρηκτικού γαλακτώματος και ζελατοδυναμίτιδας, πέντε μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, ποσότητα ηλεκτρικών πυροκροτητών, ένας γεμιστήρας υποπολυβόλου, κενός φυσιγγίων, ένα ξύλινο κοντάκι καφέ χρώματος, 14 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, των 9 χιλιοστών, LUGER, εκ των οποίων τρία φέρουν βύθισμα στο καψύλιο κα δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου KALASHNIKOV, με βύθισμα στο καψύλιο.

Εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών που βρέθηκε, η αστυνομία διέταξε για λόγους ασφαλείας την εκκένωση της πενταώροφης πολυκατοικίας και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...