Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τα ευρήματα από τις γιάφκες

Μετά τις έξι συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε Αττική και περιφέρεια, τόσο για την γιάφκα με τον οπλισμό της οργάνωσης, όσο και για άλλα πρόσωπα. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής κινητά τηλέφωνα και ευρήματα από τα σπίτια. Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο χτύπημα «ανταπόδοσης».
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται σε σπίτια υπόπτων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για ακόμη 6 έως 7 άτομα.
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στα σπίτα που ερευνήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και άλλα ευρήματα, όπως είδη μεταμφίεσης και ασύρματοι, παρόμοιοι με αυτόν που είχε πάνω του ο Λ.Φούντας στη συμπλοκή της Δάφνης.
Επιπλέον, προτεραιότητα αποτελεί ο εντοπισμός της γιάφκας με τον οπλισμό της οργάνωσης, κάτι για το οποίο η αστυνομία είναι αισιόδοξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο έως ότου εντοπιστεί η γιάφκα με τον οπλισμό να υπάρξει τρομοκρατική επίθεση - απάντηση στις συλλήψεις, σε μια προσπάθεια του Επαναστατικου Αγώνα να επιδείξει ότι δεν έχει υποστεί επιχειρησιακό πλήγμα. Ανάλογη τακτική έχει ακολουθήσει στο παρελθόν η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Προκηρύξεις και σχεδιαγράμματα
Η αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά όλα τα έγγραφα που εντοπίστηκαν στις κατοικίες στη Ν.Ιωνία και τα Καλύβια.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στην κατοικία στα Καλύβια βρέθηκε και κατασχέθηκε «σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του 'Επαναστατικού Αγώνα' και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης. Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προσχέδια προκηρύξεων και τα σχεδιαγράμματα αφορούν δύο επιθέσεις που σχεδιάζονταν από την οργάνωση: μία κατά οικονομικού στόχου με αιτιολογικό τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση και η δεύτερη κατά αστυνομικού στόχου και συγκεκριμένα κατά στατικής δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ.
Όσον αφορά στις προκηρύξεις για επιθέσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, κατά τις πληροφορίες, έχουν βρεθεί δύο πρωτότυπες προκηρύξεις, εκ των οποίων, η μία αφορά στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η άλλη αρνείται την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Αγ.Παρασκευής.
Εξ άλλου, κατά τις πληροφορίες, στο σπίτι ενός εκ των προσαχθέντων στη Νέα Ιωνία βρέθηκε μεταξύ άλλων, η ηλεκτρονική σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται την Δευτέρα στον εισαγγελέα.
Πρόκειται για τους: Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32, Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...