Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Στην τσιμπίδα της εφορίας μεγαλογιατροί

Εισόδημα μικρότερο ακόμη και από τους χαμηλόμισθους συνταξιούχους   δήλωναν μεγαλογιατροί του Κολωνακίου, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα, εμφανίζονται τόσο ...φουκαράδες, που δικαιούνται και  κοινωνικό  επίδομα.

Από τη σύγκριση στοιχείων που έκαναν το υπουργείο οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δύο στους πέντε μεγαλογιατρούς που ελέγχθηκαν έκαναν …ζαβολιές.

Ένας από αυτούς δήλωσε ετήσιο εισόδημα 300 ευρώ, ένας άλλος 640, ενώ, πιο ειλικρινής, κάποιος τρίτος δήλωσε  1002 ευρώ το χρόνο.

Τριάντα ένας γιατροί δήλωσαν ετήσιο εισόδημα μέχρι  10.000 και περνούσαν άνετα ως δικαιούχοι επιδόματος αλληλεγγύης. Άλλοι τριάντα δήλωσαν εισόδημα μέχρι 20.000, τριάντα δύο μέχρι 30.000 ευρώ και μόνο εννέα δήλωσαν εισοδήματα από 100 έως 350.000 και δύο από  350.000 και πάνω.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα, αφού πενήντα γιατροί εμφανίζονται να μη βγάζουν ούτε το νοίκι, ενώ στα βιβλία πολλών από αυτούς δεν εμφανίζεται ούτε ένας ασθενής.

Για όλα αυτά λοιπόν το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και άλλες κυρώσεις, όπως ποινές φυλάκισης έως τρεις μήνες και αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Ήδη από τους 151 γιατρούς που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν φοροκλοπές από τους 80, ενώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν άλλα 24 επαγγέλματα.

Η τσιμπίδα πιάνει και όσους έκαναν περαίωση με τις προηγούμενες ευεργετικές ρυθμίσεις, ωστόσο η εφορία θα την ακυρώσει και θα γίνει νέος έλεγχος από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...