Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Συναγερμός σε στρατόπεδο για χαμένο τυφέκιο G3A3

Μυστήριο καλύπτει την «εξαφάνιση» ενός G3A3 από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην περιοχή Σύνορα Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την καταγραφή του οπλισμού που χρησιμοποιούν οι νεοσύλλεκτοι στην εκπαίδευσή τους διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένα από τα πολεμικό τυφέκια. Το G3A3 είναι ένα αυτόματο, αερόψυκτο όπλο που χρησιμοποιείται ευρέως από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. 
Η διαπίστωση ότι έλειπε το όπλο από τη θέση του έγινε προχθές, ενώ όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου, το G3A3 έκανε «φτερά» κατά τη διάρκεια της ημέρας του Πάσχα. Αμέσως σήμανε συναγερμός μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Για τον λόγο αυτό διατάχθηκε άμεσα από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Μάλιστα, αποφασίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών να απαγορευτεί η έξοδος από το στρατόπεδο των οπλιτών, των αξιωματικών, καθώς και του πολιτικού προσωπικού, ενώ αποφασίστηκε να απαγορευτεί και η επικοινωνία όλων με άτομα εκτός της μονάδας. 

Αυτό που εξετάζεται είναι αν το αυτόματο όπλο εκλάπη από κάποιον ή αν έχει γίνει λάθος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης καταμέτρησης του οπλισμού. Προς το παρόν, το Γενικό Επιτελείο Στρατού τηρεί σιγήν ιχθύος για το περιστατικό μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ. 

Πάντως, στον χώρο της στρατιωτικής μονάδας της Πάτρας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας, που ωστόσο χειρίζεται με διακριτικότητα την υπόθεση την οποία έχουν αναλάβει οι αξιωματικοί του στρατού.  ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...