Κυριακή 18 Απριλίου 2010

«ΟΡΦΑΝΗ» Η ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ

«...Ρε φίλε, είδες; Τα έμαθες; Το παιδάκι πέθανε, ρε γα...»
«Ορφανό» παραμένει το χτύπημα στα Κάτω Πατήσια που στοίχισε τη ζωή στον 15χρονο Αφγανό και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του.

Αρχικώς οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίστεψαν ότι από τις παρακολουθήσεις που έκαναν -φυσικές και τηλεφωνικές- θα προέκυπταν στοιχεία και γι’ αυτή την τραγική και αιματηρή βομβιστική επίθεση. Ομως τελικώς φαίνεται πως στοιχεία ικανά να σταθούν στο δικαστήριο και στην ακροαματική διαδικασία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν προέκυψαν.

Κατά συνέπεια, το συγκεκριμένο αιματηρό χτύπημα των τρομοκρατών παραμένει «ορφανό» και με δεδομένο το γεγονός πως η οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» με προκήρυξή της που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης αρνείται οποιαδήποτε σχέση, οι έρευνες μάλλον είναι σε αδιέξοδο. Για τον λόγο αυτό, το συγκεκριμένο χτύπημα δεν αναφέρεται ούτε στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τους έξι προς τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό ούτε στο κατηγορητήριο της δικαστικής αρχής.

Η καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία δύο εκ των κατηγορουμένων το επίμαχο βράδυ δεν στοιχειοθετεί σχέση των φερομένων ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Συγκεκριμένα, η τηλεφωνική συνομιλία -από καρτοκινητό σε καρτοκινητό- έχει γίνει είκοσι λεπτά μετά τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Αφγανού και τον σοβαρό τραυματισμό της αδελφής του.

Η συνομιλία δύο εκ των κατηγορουμένων έχει ως εξής:

Α: «Ελα, ρε, είχες πέσει, σε ξύπνησα;»

Β: «Ναι, ρε φίλε, είχα πέσει, αλλά δεν με ξύπνησες. Τι έγινε;»

Α: «Ρε φίλε, είδες τι έγινε, τα έμαθες; Το παιδάκι πέθανε ρε γα.... Πέθανε στο νοσοκομείο. Αυτηνής πρέπει να είναι το παιδί. Ξένοι είναι, αλλά μάλλον δεν είχαν ταυτότητα επάνω τους.»

Β: «Ναι, ρε γα... Κρίμα, πάει το παιδάκι. Ναι, είδα, όχι πολύ όμως γιατί έπεσα. Κρίμα, έχεις μάθει κάτι παραπάνω;»

Α: «Οχι, ρε φίλε, δεν ξέρω κάτι παραπάνω, ό,τι είδες και εσύ. Τέλος πάντων, θα τα πούμε αύριο. Αντε. καληνύχτα.»
Με βάση αυτήν την τηλεφωνική συνομιλία δεν είναι δυνατό να προκύψει σχέση, τουλάχιστον των δύο συνομιλητών, με την έκρηξη στα Κάτω Πατήσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...