Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Επιασαν γνωστό εκδότη για απαγωγή

Σοκ στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας από την είδηση της σύλληψης γνωστού εκδότη για την απόπειρα απαγωγής γιου εφοπλιστή! Ο μεσήλικας εκδότης που το τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μετά τη φθίνουσα πορεία που παρουσίασαν τα έντυπα που εξέδιδε, είναι -σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας- ο δράστης της περίεργης αρπαγής που έγινε στις 9 Οκτωβρίου του 2009 έξω από το σπίτι του εφοπλιστή στην Κηφισιά.

Η high society της Αθήνας, αν και ήξερε ότι ο συγκεκριμένος εκδότης είχε τα τελευταία χρόνια οικονομικά προβλήματα, ακόμη δεν μπορεί να... συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η αστυνομία κατάφερε να στοιχειοθετήσει κατηγορίες για έναν πολίτη «υπεράνω υποψίας», έναν άνθρωπο του χρήματος που ζούσε χλιδάτη ζωή και είχε υψηλές γνωριμίες.

Ο εκδότης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, αφού φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός της απαγωγής, πριν από έξι μήνες, γιου εφοπλιστή και απολογείται σήμερα στον ανακριτή.

Ξεκίνησε τις εκδοτικές του προσπάθειες μπαίνοντας... με φόρα στα media, αλλά -όπως λένε κάποιοι- τον έφαγε η μεγαλομανία του. Μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ήταν τόσο ικανός που μπορούσε να φτιάξει ένα εκδοτικό project σε χρόνο dt, ενώ συνέτρωγε με όλο το εφοπλιστικό και επιχειρηματικό λόμπι της χώρας.

Τώρα περνά δύσκολες ώρες και δεν φαίνεται από πουθενά φως. Η χλιδάτη ζωή του, τα γρήγορα αυτοκίνητα, τα ονειρεμένα σπίτια, τα ακριβά χόμπι ή τα τραπέζια ρεζερβέ στα hot spots της πόλης ανήκουν στο παρελθόν. Αν πάει φυλακή, θα αφήσει παιδιά στον δρόμο και μια γυναίκα που του έχει σταθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια.

Η αρχή του... τέλους για τον εκδότη ξεκίνησε εκείνο το πρωινό όταν ο νεαρός εφοπλιστής, όπως συνήθιζε καθημερινά, κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να πάει στη ναυτιλιακή επιχείρηση της οικογένειάς του, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος. Εκεί φέρεται να του είχε στήσει ενέδρα ο εκδότης, ο οποίος μόλις είδε το θύμα να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του, όρμησε και τον απείλησε βάζοντάς του το πιστόλι στον κρόταφο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη δικογραφία την οποία χειρίζεται ο 7ος τακτικός ανακριτής της Αθήνας, ο δράστης (που φορούσε καπέλο τζόκεϊ και στο πρόσωπο χειρουργική μάσκα) πήρε το κινητό και άρχισε να συνομιλεί με άλλα άτομα, που προφανώς τον περίμεναν σε άλλο σημείο. Τη στιγμή εκείνη το θύμα, εκμεταλλευόμενο μια πινακίδα STOP, σχεδόν 300 μέτρα μακριά από το σημείο αρπαγής του κατόρθωσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου εν κινήσει και να πεταχτεί έξω. Ο νεαρός εφοπλιστής έτρεξε ζητώντας βοήθεια σε ένα ανθοπωλείο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που έφτασε αμέσως στον τόπο του συμβάντος. Ο δράστης μετά τη διαφυγή του εφοπλιστή εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Από την αρχή η αστυνομία εμφανιζόταν πεπεισμένη ότι η ένοπλη επίθεση στον νεαρό εφοπλιστή, ο οποίος έχει το γενικό κουμάντο στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του πατέρα του, έγινε με σκοπό να τον ληστέψουν ή να τον απαγάγουν. Υστερα από ενδελεχή και επίμονη έρευνα τόσο των αστυνομικών όσο και των δικαστικών αρχών, όλα τα στοιχεία έδειχναν ως φυσικό αυτουργό της μυστηριώδους απαγωγής του εφοπλιστή τον γνωστό εκδότη.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψη του εκδότη την περασμένη Τρίτη στο σπίτι του, στη Κηφισιά, είχε προηγηθεί ακόμα μία προσαγωγή του στον ανακριτή για την απαγωγή του νεαρού εφοπλιστή στις 7 Νοεμβρίου του 2009, αλλά τα στοιχεία εναντίον του δεν ήταν επαρκή και είχε αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης απαγωγής του νεαρού εφοπλιστή συνεχίστηκαν, τα στοιχεία της δικογραφίας εμπλουτίστηκαν και κατόπιν εντάλματος του 7ου τακτικού ανακριτή της Αθήνας οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του. Ετσι, σήμερα απολογείται ενώπιον του ανακριτή για απαγωγή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Μάλιστα, σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή του στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ψεύτικα πιστόλια, ιατρικές μάσκες, χειρουργικά γάντια, ένα καπέλο τζόκεϊ και μία κουκούλα.
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...