Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κατάδικος έπαιρνε άδειες και λήστευε σούπερ μάρκετ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Φυλακισμένος για κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση έπαιρνε τις πενθήμερες άδειές του από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνταν και λήστευε σούπερ μάρκετ και υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. για να ζει σαν βασιλιάς στη φυλακή. Ο 42χρονος συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας καθώς είχε παραβιάσει δεκαήμερη άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές. Κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως τα τελευταία δύο χρόνια είχε διαπράξει έντεκα ληστείες σε σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, τον Πειραιά και τον Ταύρο, ενώ παράλληλα είχε ληστέψει και τρία υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στις ίδιες περιοχές. Δεν δίστασε, μάλιστα, να ληστέψει μέσα σε μία εβδομάδα τρεις φορές ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν κατά την προανάκριση τι έκανε τα χρήματα από τις ληστείες αφού επέστρεφε στη φυλακή, έκπληκτοι τον άκουσαν να λέει πως μάζευε τα χρήματα για να περνάει καλά στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνταν, καθώς δεν είχε στενούς συγγενείς για να του στέλνουν χρήματα για να καλύπτει τις ανάγκες του όσο βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις ληστείες στα σούπερ μάρκετ και τα ΕΛ.ΤΑ. είχαν δώσει στον δράστη το παρατσούκλι «ο μοναχικός ληστής με τα μαύρα», γιατί σε κασέτες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης είχαν εντοπίσει έναν άνδρα που φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρο κράνος και είχε μαύρη μοτοσικλέτα. Ο δράστης είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια, των υπαλλήλων αλλά και των πελατών, ενώ ήταν ο εφιάλτης των εργαζομένων στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ.

Ο 42χρονος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, θα παρατείνει την παραμονή του στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καθώς σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες των ληστειών κατ’ εξακολούθηση και βέβαια της δραπέτευσης. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή για τα περαιτέρω.
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...