Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Γιάφκα στον Καρέα με εκρηκτικά..



Νέα γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, με επτά βόμβες στην περιοχή του Καρέα ανακάλυψε η Αστυνομία.

Πρόκειται για χώρο γκαράζ, στην οδό Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, μέσα στον οποίο βρέθηκαν τρεις φιάλες γκαζιού και τέσσερις τενεκέδες γεμάτοι με εκρηκτική ύλη (Anfo).

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι βόμβες ήταν σχεδόν έτοιμες και έλλειπε μονάχα ο πυροκροτητής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικό χτύπημα, πιθανότατα με τη χρήση παγιδευμένου αυτοκινήτου, όπως συνέβη στην επίθεση στο Χρηματιστήριο.

Το χώρο είχε νοικιάσει ο Γουρνάς, χρησιμοποιώντας το επώνυμο Μανδαλώζης, ενώ σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας, η ανακάλυψη της γιάφκας ενισχύει το σενάριο για σχεδιαζόμενη επίθεση με εκρηκτικά (παγιδευμένο αυτοκίνητο) εναντίον οικονομικού στόχου.
Τα πιο πρόσφατα ευρήματα (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πέμπτης)αφορούν δύο πιστόλια, δύο γεμιστήρες, 125 σφαίρες, δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρεις φορητούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, πακέτα χαρτονομισμάτων αξίας 119.240 ευρώ και τρία πλαστά δελτία ταυτότητας με τη φωτογραφία του κατηγορουμένου στην υπόθεση Κ. Γουρνά. Όλα βρέθηκαν στο ΙΧ του τελευταίου.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στους σκληρούς δίσκους βρέθηκαν αποσπάσματα και πλήρη κείμενα προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία, με γραφολογικές παραμέτρους που παραπέμπουν στον τρόπο κατάρτισης των προκηρύξεων της ανωτέρω οργάνωσης, κατάλογοι με στοιχεία προσώπων, όπως πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων, κατάλογος με επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιρειών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες, οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων, κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών, ψηφιακές φωτογραφίες εντυπωμάτων σφραγίδων διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιωματικών αυτής, πλήρη καταχώρηση των στοιχείων που περιέχει ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαφόρων προσώπων, με προφανή σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας.
Την Παρασκευή κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι δύο τελευταίοι από τους έξι κατηγορουμένους στην υπόθεση, Ευάγγελος Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...